Branko Nedović izabran za vd predsjednika OO SDP Kotor

4
Branko Nedović

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Crne Gore Kotor je na sjednici održanoj 19. juna 2015. konstatovao ostavku dosadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora gospodina Andrije Lompara i za vd predsjednika, jednoglasno izabrao gospodina Branka Nedovića koji je obavljao dužnost sekretara Opštinskog odbora SDP Kotor.

Nedović će na mjestu vd predsjednika biti do redovne Izborne kovencije SDP CG Kotor, koja će biti održana u drugoj polovini septembra.

Na Kovenciji će biti izabran novi Opštinski odbor koji će iz svog sastava izabrati predsjednika OO.

Nedović se inače nalazi na funkciji potpredsjednika Opštine Kotor, koju obavlja kao predstavnik Socijaldemokratske partije.

Na istoj sjednici Opštinski odbor SDP CG Kotor je razmatrao status AD Luka Kotor, koju smatraju privrednim subjektom od ključnog značaja za život i razvoj grada. Članovi OO su izrazili svoju zabrinutost za budući status Luke, ukazujući na neophodnost obezbijeđenja uslova za njeno normalno funkcionisanje, te usvojili sljedeće

ZAKLJUČKE:

Opštinski odbor SDP CG Kotor je razmatrao aktuelnu situaciju u kojoj se našla Luka Kotor AD zbog isteka roka dugoročne koncesije za korišćenje luke.

Opštinski odbor je istakao istorijski i ekonomski značaj Luke Kotor za grad Kotor i Boku kotorsku, kao i činjenicu da operativna obala Luke i njen akvatorij čini fizičku, funkcionalnu i ambijentalnu cjelinu sa gradom Kotorom, kao prirodnim i kulturnim dobrom zaštićenim upisom na Listu svjetske baštine UNESCO–a.

Takođe je konstatovano da je:

– SO Kotor 1980. godine Programom obnove uvrstila gradsku luku u prioritetne objekte sanacije, te da je 1983. operativna obala i obnovljena, dograđena i infrastrukturno opremljena za prihvat plovila većeg gaza i dimenzija, kao i da je već u drugoj polovini 80-tih dobila status stalnog graničnog prijelaza, a time i međunarodni značaj;

– Luka Kotor AD, koju je 1988. godine formirala Skupština Opštine Kotor, a koja sada, poslije niza organizacionih i vlasničkih transformacija, posjeduje 56,97% vlasničkih prava u ovom društvu, realizovala sve planirane infrastrukturne projekte, odnosno izvršila dogradnju marinskog dijela luke i izgradnju Terminala i Upravne zgrade, a što dokazuje da je i izrazito profitabilna firma.

OO SDP Kotor ocjenjuje da Luka Kotor, pri postojećoj vlasničkoj strukturi i organizaciji upravljanja, može dugoročno uspješno obavljati djelatnosti za čije vršenje je osnovana, te da može takođe uspješno, biti nosilac planirane dogradnje lučke infrastrukture za prihvat i najsavremenijih kruzera, kao i biti pokretač privrednog i ukupnog razvoja opštine Kotor sufinansiranjem izgradnje najznačajnijih infrastrukturnih objekata u Gradu. Opštinski odbor posebno ukazuje na obavezu Luke Kotor da u narednom periodu „vrati pozajmicu” ulaganjem u kulturna dobra s obzirom da je obnova i nadogradnja gradske obale sa infrastrukturom poslije zemljotresa finansirana dijelom iz sredstava namijenjenih za obnovu i sanaciju kulturno-istorijskih spomenika.

Polazeći od navedenih činjenica i stavova, OO SDP Kotor obavezuje sve svoje članove koji se nalaze na pozicijama odlučivanja o statusu Luke Kotor AD, a posebno odbornike u SO Kotor, funkcionere i namještenike u lokalnoj i državnoj upravi, da se u okviru svojih ovlašćenja, maksimalno založe za održavanje većinskog vlasništva Opštine u Luci Kotor AD, te da argumentovano ukazuju na neophodnost da Vlada Crne Gore dodijeli dugoročnu koncesiju Luci za područje i djelatnost u dosadašnjem obimu, čime bi se stvorili uslovi za stabilan rad Luke i razvoj Grada kroz dalju valorizaciju njegovog kulturnog blaga, kao turističkog resursa, stoji u saopštenju OO SDP Kotor.

4 KOMENTARI

  1. Kud plovi ovaj brod?Samo da se ne nasuka kao onaj u talijanski park prije par mjeseci?
    Priča se da idu ća kapetan i članovi posade.Što ne zborite o tome ? Biće i vas malo podmazali da šutite i vi a?

  2. …M” -s’predjelom AD Luka Kotor? Čitav svijet gaji i razvija Demokraciju-a naši skorojevići-snobovi(politički tajkuni?)-snebljeni što ih je snašlo-pa zato i jačaju “Sistem demokrackog razvoja “ONO i DSZ”-oliti “bezbjedonosno obavještajni rad”-na svim nivoima organizovanja SuDoPerice-po recetima Gospodara svoga Svijetloga(DPS)-što bi naš narod reka:”Viđela gnjida đe se konj potkiva-pa i ona digla nogu za potkivanje”? A što se očitava-prvo u DPS-jačanje “bezbjedonosno obavještajnih organa”(postkongresnom periodu-tzv.podmalđivanje/Marković i ini)-u cilju sprečavanja izbijanja afera-aferica:”Listing”..”Afera snimak” – sve u režiji radioamaterskih činbenika (SuDoPerice)? Pa zato ne treba da čudi-i ovo “kontraobaještajnobezbjedonosnokadrovsko” jačanje-podmlađivanje(Nedović i ostali futuristi-do jeseni kada rode rog-ači..?)…Perice koje je počelo sa AD:”NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI(više?)-SMICANJEM”oliti “VIM VI REPELLERE LICET”-“DOPUŠTENO JE SILU ODBITI SLOM”? Nije su stari ljudi-uzalud zborili:”Čije bekice toga i planina”…”Čija je zemlja,njegova je religija”-pod uslovom da više vjerujete “u š i m a” nego “očima”-kao ovi naši “podmlađeni snobovi”-u “revolucionarnom Kotoru-koji sjaji i isijava zahvaljujući njima-od “nove fiomant srpske nove godine”-tada njihove13/14.januara.1989 godine-da oprostite kako onda tako i danas:”ka bale…ispod snijega”?!

    Na ultimu od ultime,i ja se slažem-nema nam napretka brez SMICANJA-pod uslovom da: OČIMA TREBA VIŠE VJEROVATI NEGO UŠIMA-rekoše Stari Latini ?! Za razliku od …Perice-koji ne priznaje mudrost Latina-nego mudrost skorojevića:” ISKLJUČIVO I JEDINO VJEROVATI UŠIMA(z v i ž d a č i m a?)-jer su OČI VARLJIVE I LAŽAVE-i ako su garave ili plave-moj jarane….? Oče naš na nebesima-stada na zemlji su ti na ispaši-i čekaju tebe sa nebesa-da uljudiš i čobane i njihova stada-vjernike….? Od kojih mnogi leleču od nemaštine-a mnogi zvižde-bijesni i pijani?

  3. NIje njima do koncesije ni interesa grada jer da jeste borili bi se da pravi i bogati ulože i osavremene luku a ne da šišnjare i naplaćuju vezove na blokove po rivi.Neka se ugledaju naši visoki političari u Tivat . Tamo nije bilo frakcija ni borbe protiv Manka zato su dobili Porto. A mi treba da njegujemo nesposobne odnosno i te kako za sebe sposobne i da se pravimo ludi, da im usvajamo izvještaje o planetarno uspješnom radu . A onda prosipaju montiranu i režiranu priču kako će i ovo što je ostalo a to je luku ponijet u Podgoricu.To im je glavna linija odbrane.

  4. To SDP grčevito želi da zadrži svoj kadar eksperta izvršnog direktora. Interesuju li se za proces Luke kod vrhovnog tužioca? Đe oni žive zajedno sa kolegama liberalima?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].