Branko Nedović: Zbog nepovjerenja uvesti kontrolne mehanizme

2
Branko Nedović

Branko Nedović

Branko Nedović

Kotorska opozicija je predala zahtjev 14 odbornika Skupštini Opštine Kotor za smjenu predsjdnika Opštine Aleksandra Stjepčevića.

Ranije, ova grupa odbornika je uputila dopis OO SDP-a Kotor da im se pridruže u zahtjevu, čime bi se obezbijedila većina za smjenu gradonačelnika.

Zbog čega SDP još nije odgovorio na pomenutu inicijativu, Skala radio je pitao Branka Nedovića, predsjednika OO SDP Kotor.

Opštinski odbor SDP-a je usvojio zaključke koje je proslijedio svim parlamentarnim strankama u opštini Kotor sa pozivom na dijalog oko konstituisanja vlasti izbornog povjerenja.

Ključni problem crnogorske, kotorske i svake druge političke scene u posljednje vrijeme je potpuno odsustvo povjerenja.

Ovo je za Skala radio izjavio Branko Nedović, predsjednik OO SDP Kotor.

Niko ne želi ni na državnom ni na lokalnom nivou da se formira vlast koja ne bi bila prihvaćena od svih, i iz tih razloga, na inicijativu o smjeni predsjednika koju su dobili od 14 opozicionih odbornika SDP je odgovorio inicijativom da se zajednički sjedne za sto, razgovara i sagledaju koje kontrolne mehanizme opozicija želi da vlast postavi, kazao je Nedović.

Razmotrilo bi se da li si ti prijedlozi u skladu sa zakonom, Statutom i opštim aktima i što je prihvatljivo za sve kako bi se izašlo iz ovog problema.

SDP sada u nekom primjerenom roku očekuje odgovore opozicije, nakon čega će se izjasniti da li je moguć dijalog, ko je sve za njega zainteresovan, a ko nije i da se, od onih koji su zainteresovani vidi može li se doći do nekog rezultata.

Na pitanje Skala radija da li to znači i smjenu funkcionera koji su konkursom birani, Nedović je kategoričan da to SDP nije ni mislio i da nikoga ne bi smjenjivali.

“Samo bi uveli kontrolne mehanizme na osnovu dogovora svih, a u skladu sa zakonom i Statutom. Kontrolne mehanizme bi uveli u institucije lokalne vlasti koji bi na neki način bili garancija da će izborni proces biti korektan i da će ga prihvatiti svi”, kazao je Nedović.

2 KOMENTARI

  1. Adio SDP lijepo ste se na kraju podnijeli.Nemate vi što ikome predlagati jer ste se dobro pokazali. Sreća da ste se rasturikli i podijelili pa je barem onaj zdravi dio socijaldemokratske ideje ostao. U Kotoru ko ne znak to je Andrija Lompar sa njim i za njim.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]