Bratić o Latinki Perović: Ka’ će ova baba da ode više Bogu na istinu…

11
Vesna Bratić

Da nije ministarka, Vesna Bratić, vjerovatno, nikad ne bi postala simbol nusefekata društvenih mreža i ostala bi nezapažena, tek još jedna u gomili čija se etika i estetika svodi na panjkanje, pljuckanje i “ujedanje” nepodobnih po mjerilima njenog malograđansko&velikosrpskog pogleda na svijet. Ali, ako kaniš stati ispod reflektora, računaj da će svjetlo pasti i na tvoje tragove… pogotovo ako imaju specifičan vonj.

Eto, po tom životnom principu, iz mraka Bratićkinog fejsbuk opusa na sunce je izložen još jedan (njenog) dubokoga stida i (našega) još dubljega prezira  vrijedan sadržaj. Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, ovaj put, čini se, prevazišla je samu, barem dosad nam poznatu, sebe.

Uključujući se u raspravu o Latinki Perović, koju je inicirao jedan Bratićkin moralni blizanac, naša prepodobna svetosavska apostolka napisala je: “Ka’ će ova baba da ode više Bogu na istinu, Bože mi prosti…”

Pomalo je paradoksalno da se zbog ove državne zvaničnice stidimo mi neoficijelni, koji Crnu Goru stvarno volimo, svjesni da je taj osjećaj sumnjivo i sve nepametnije javno ispoljavati. Već nas je zastiđela pred Hrvatima zbog uvreda na račun Borisa Dežulovića, sad crvenimo pred Srbima zbog prizivanja smrti (jezik joj op’o) Latinke Perović i strecamo da nije već bajala i mrzozborno činodejstvovala protiv nekoga Bošnjaka, Slovenca, Albanca, Makedonca…

Vesna Bratić je, hvala Vladi Crne Gore, i naše zastiđe pred regionom.

Zanimljivo je, međutim, da uvredljiv i prizeman (šta prizeman – podzeman) diskurs Vesne Bratić ni najmanje ne uznemirava ni najtankoćutnije poslanike, poput Božene Jelušić. Poslanica GP URA, preksinoć u Parlamentu, trenutak nakon odbijanja prijedloga rezolucije o zabrani upotrebe fašističkih i neofašističkih simbola i one o osudi genocida u Srebrenici, a poslije date podrške prepisivanju kulturne baštine Crne Gore susjednoj Srbiji, održala je lekciju iz poštovanja ljudskih prava poslaniku DF Milanu Kneževiću, nakon njegovog đilkoškog komentara o Vesni Medenici. Božena ima vanredan dar da zablista u nebitnom momentu.

Najuporniji, možda, još pokušavaju da proniknu u tajni kod vrijednosnog sistema budvanske profesorice i njenog koncepta građanskog društva, pomirenog na ideologiji Jovana Vučurovića.

Konačno, s neskrivenom znatiželjom, a bogami i dozom straha, iščekujemo hoće li se, opet, glasnuti ovdašnje NVO da optuže Antenu M i čvrsto stanu na braniku Vesnu Bratić, gađajući zicer u predstojećoj raspodjeli grantova? Ili će, mjerkajući budžet stranih donatora, zaključiti kako je isplativije bar očešati ministarku kritikom i priznati da je i Latinka Perović ljudsko biće sa, po definiciji, ljudskim pravima? Uz bonus za zaštitu prava žena i starijih osoba! Evropa to plaća k’o Rus ljetovanje u Splendidu.

Srećom, poznavajući veličinu beogradske istoričarke, Vesna Bratić i široki krug degutantnih likova oko nje, ne mogu ući ni u vidokrug, a kamoli u emotivni prostor Latinke Perović. Ako ikad sazna za ove skaredne komentare, zacijelo će odmahnuti rukom i oprostiti im.

No, možemo li joj oprostiti mi, koji se, ni krivi ni dužni, stidimo Vesne Bratić – kao takve i kao ministarke.

antenam

11 KOMENTARI

 1. Čitam i ne vjerujem.
  Ovo ministsarka.Pa još kulture,prosvjete…..
  Ona ovakve poruke predstavlja Crnu Goru ???? Ambisao se ovaj svijet našto smo došli.
  Toliko.

 2. Ovu da su svijećom tražili ovakvu crkvenjakinju ne bi našli.
  Sramota me od civilizovanog svijeta ko mi predstavlja kulturu,obrazovanje,prosvjetu
  ,sport.

  • A ZNAŠ LI TI KO JE STARIJI-ELI ONA(profesorica) ILI DrPiSveto..DETE VAN BRAKA I BRAČNE POSTELJE NAPAVLENO -NA KONAVLE I DUBROVNIK?..MALO O TOME PROMISLI PA SE JAVI-NOVITADAMA? POZDRAVLJA I PITA TE PENSIONER Z PRČANJA …JOLE DRINJAK!!!

 3. …KOLIKO JA POZNAJEM ISTORIJU-POUZDANO ZNAM DA SU PRECI OVE BRATIĆKE U SVIM RATOVIMA DO VUČIJEGA DOLA I NA OVMO-DO POTONJEGA-DUBROVAČKOG RATA-VAZDA RATOVALI- RAME UZ RAME SA CRNOGRCIMA!!! I PO TOME NE MOGU SE IZJASNITI O NEČESOVOJ LATINKI(ser bijaNki)…?!

  ISTINI ZA VLJU-ČUJA SAM ZA NEKIZU LATINIKU..(ČIJI SU ĐAKOVI BILI “crnogrci Marko nečesovi Nikezić I Đura Šćepan čević-BOKEŠKI crnogorac)? ONA MI SE ČINI-DA JE BILA ZAPELA-U JDAN-VAKTZA “BIJELI DVOR”NAD EDINJE…DA BUCA TITOVU JUGOSLAVIU..?…I DRGO TO ĐAOLJE NE PAMTM-O TOJ Srbiank…-MRAD A SU JOJ PRECI BILI LA..MARI–BI SE REKLO PO NJENOM IMENU?…

  • Vidi Jordana advokatskog pripravnika,
   tzv.Vladanovca i prikrivenog mutivodu,
   kako džara i insinuira kojekude !
   Slab si istoričar, ali si izvrsno naklapalo,
   uvijek ti je samo kapalo, tu ti nema premca !
   Nema ni Autoremonta đe si remontirao onoga ‘štoJaDina’!

   • JEST DA JE VRIJEME -TEBE VAS..PRASADI-KRMADI OKO BOŽIĆA I NOVE GDDINE!ALI IPAK SE PREČESTO NATIČEŠ-DA ISTAKNEŠ SVOJE PRASEĆE PORIJEKLO-KOJE NE SMIJEŠ POTPISATI PRASĆIM IMENO OLITI PORIEKLOM!!!! OSTAVI SE VLADANA-JER NIKO MU OD NAJBLŽIH IZ POZNATE KOTORSKE KUĆE ĆUVENIH LJEKARA.PRAVNIKA… I PO ŽENSKOJ-OD LOZE PETROVIĆA NJEGOŠA NIJE BIO NA KONAVLE IDUBRVNIK…TAMO SVAMA PRASADIMA DrPiSveto.. USPAŠAVANJU SER BPSTVA IKOSOVA!..ISTI ZA VOLJU BILI SU U NAJNAJCRNOGORSKIJU PARTIJU-“NARODNU STRANKU”…-NAJVEĆE ŽIVOG STAROG CRNOGORCA – NOVAKA PLANE MIAJLOVE KIIBARDE..U VAŠOJ VLADI MIE I FIĆE,I SVETE BULATOVIĆA-OSOBITO AKTIVNI U PRIVATZACJ KOMBINTA ALUMINIUMA I OSTALIH GAGANATA CRNE GORE-U DOBA JEVROPSKE PRIVATIZACIJE NAŠE DMOVINE!!!ZBOG TOGANIJEPOAA!!! ZATO TEBI GUDINU SMETA VLADAN I POZNATA KOTOSRKA POODICA LAZAREVIĆ-SLUČANO PRAVOSLVCI-TEBI NAJDRAŽE IZRAVNO NACIJE!!! SMANJI “LJUBAV”PREMA PRAVOSLAVCIMA! NJIMA SE ZNDE PORIJELO-ZA RAZLIKU OD TEBE Pero gurdić GUDINU.KOJMA SE ZNAJU MATERE-A ĐEDOVI-OČEVI SU VAM POTOMCI OKUPATORSKE KOPIADI BEČKIH KOJUŠARA..DO 1918.GODINE-KAD SU IHhihi… ZAMIJENILI NOVI OUPATORI:”KRLJEVINA TROJNa ser ba-krvata-slovenaca”-do 12 jula-1941..kad ste se priključili fašitičkoj Italiji-viva vero-e viva duće-dragi gudinu-Peo gurdić-u svake slačine bio si-bili ste zaprška!!!!!!”!!! I na ultimu stigao si do Dubrovnika-da odbraniš ser bstvo…”Lazarevićima-koji su ti”očnji vid”?! Zar ne Pero gurdić GUDINU ?!SA KOJIA SI BIO NA KONAVLE I DUBROVNIK?!

    I ZA KRAJ VLADAN I NJEGOV OTAC FILIP-ČUVENI KOTORSKI-BOEŠKI LJEKAR -NISU PRIHATILI OKUATPRSU VAST E VIVA DUCE! ZATO SU DO 1943 BIII U KAZAMATE-KONC LOGORE U ITALIJI..A BIJAHU TVOJI?…NIJE DATI UOPO LA VORE-E VIVA MMA MIA ITLIJA-E VIVA DUCE-U ŠPIUNSKOJ OKUPATOSKOJ SLUŽBI-“PRI RUCI”?!

 4. Pa, po svoj prilici ona nije “ministarka” pravih Crnogoraca!
  Kažu da je skoro šljegla i već podobna za glavašenje ?
  Dakle , nikad više za nikoga, osim za sebe, a mnogi smo to i znali , pa u gadljarlucima i ne učestvujemo od raspada Juge !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].