Bratić zaprijetila kažiprstom: Direktori koji su bilježili krstić DPS i SDP bolje da sami daju ostavke Imenovanje direktora će se, kaže, vršiti bez partijske knjižice, ali kaže partijska knjižica neće biti ni smetnja

4

Vesna Bratić

Imenovanje direktora će se, kaže, vršiti bez partijske knjižice, ali kaže partijska knjižica neće biti ni smetnjaMinistarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić danas na sjednici Skupštine Crne Gore nije ni trepnula najavivši da će sprovesti smjenu direktora javnih ustanova j zemlji. Otišla je i korak dalje pa je poručila da direktori ne bi “trebalo da čekaju silu zakona” već da sami podnesu ostavke.

Kaže kako će se Ministarstvo jedino revašistički odnositi samo prema nezakonitostima, neradu, javašluku, zloupotrebama, bezobrazluku i svakom drugom opstruktivnom djelovanju.

“Izbor direktora javnih ustanova biće realizovan u zakonskom roku ali ne kao cunami revanšizma, smjena, čistki, ili ne daj bože sječe, već na osnovu zakonom uspostavljenih kriterijuma. Dosadašnji direktori koji su dolazili na te pozicije na osnovu tranparentnih komparativnih prednosti mogu mirno da spavaju ukoliko su radili po zakonu, a to znači da su politička i sva druga društvena angažovanja koja su nespojiva sa obrazovanje i vaspitanjem djece držali daleko od ustanova na čijem su čelu, a po našim informacijama nije da je bilo tako. Svi koji nijesu, jer nisu imali vremena od vođenja evidencija: krstić DPS, krstić SDP minus svi ostali, boga mi, a tako ponižavali svetu profesiju, ne bi trebalo da čekaju silu ovog zakona već bi im bilo najpametnije da sami podnesu ostavke”, kazala je Bratić.

Imenovanje direktora će se, kaže, vršiti bez partijske knjižice, ali kaže partijska knjižica neće biti ni smetnja.

“Naravno, ona neće biti ni smetnja ukoliko se ne bude mahalo njome, pod uslovom da su primarni adekvatno obrazovanje, struka, profesionalnost i spremnost da se interes javne ustanove i potreba unapređenja obrazovnog sistema stavi ispred svakog drugog interesa”, navela je ministarka Bratić.

aktuelno

4 KOMENTARI

    • NE VIŠA BRUKA -NEGO VAŠA “DUBOVAČKO-KONAVOJSKA” BTUKA-ĐE STE U”NAMETNUTOM RATU-POBIJEDILI USTAŠE ZA NAVIJE-LIKKVIDRALI”-REČE TADER 199O.GODINE NA TV POLITIKA U BIOGRAD-VAŠ TDAŠNJI PRESTOLONASLEDNIK-KASAPIA I GOBARA SA DEDNJA?DETE ROĐENO U RASTOKE-NA OBALI PITOME ZETE…?

  1. Kreveljenje, cerekanje, glumatanje, afektiranje.
    To je ministarkin govor u Skupštini, kada se naslađuje stvarima za koje se sprema . U revanšističkom duhu.
    No ničije nije do zore gorijela

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]