Briga o starim licima u Kotoru

1
pomoć starim i iznemoglim licima

Tijana Čađenović

Tijana Čađenović

Na sjednici kotorske opštinske Skupštine koja je zakazana za srijedu 23. decembra u prijedlogu je Odluka o izvođenju lokalnog javnog rada u opštini Kotor za pomoć i njegu starih lica u kući.

Lokalni javni rad za pomoć starima u kući počeo je sa primjenom još 2005. godine, zajedno sa tadašnjim Zavodom za zapošljavanje CG i Caritasom kotorske Biskupije.

Nakon isteka tog zajedničkog projekta, opština Kotor je samostalno nastavila da vodi brigu i njegu o  starim   licima  i trenutno je na području kotorske opštine angažovano 5 geronto domaćica koje pomažu 31 licu u užem gradskom jezgru, podsjetila je za Skala radio Tijana Čađenović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Budući da ovaj projekat i njegovo unapređenje zahtijeva ulaganje više sredstava, ovaj Sekretarijat je u pregovorima sa resornim ministarstvom oko sklapanja mogućeg novog projekta kojeg  bi pomoglo ministrastvo, kako bi se njega i briga o starima proširila i na veće područje opštine Kotor, kazala je Čađenovićeva.

1 KOMENTAR

  1. Draga Skalo lijepo je što na stare mislite često. To je plemenito . Živjeli i još da nam puštate takvu kranu muziku staru i lijepu novu me ne onu drk drk.. Vaša slušateljka. Adio vi!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]