Brod “Opera” kompanije MSC otkazala 22 dolaska u kotorsku luku

5
MSC u kotorskoj luci

Kusovac-Vukić

audio: Vasilije Kusovac – Mihailo Vukić

U kotorsku luku danas je uplovio kruzer MSC kompanije koja je, kako saznaje Skala radio, otkazala 22 dolaska svojih brodova za iduću sezonu.

To je, nakon otkaza 49 uplovljavanja kruzera kompanije Coste Cruise Lines ukupno manje dolazaka u kotorsku luku za 71 dolazak.

Koliko je to izraženo u finansijama, ostaje da pokažu analize.

Pozvali smo izvršnog direktora luke Kotor AD Vasilija Kusovca koji je kazao da za to prvi put čuje i da će provjeriti sa komercijalom.

Potom je Kusovac saopštio našem radiju da je brod  MSC “Opera“ prije par mjeseci imala namjeru da posjeti luku Kotor, ali nije bila bukirana.

“Ta informacija nije ona koja se može koristiti u te svrhe”, riječi su Kusovca.

Za iduću sezonu je bukirano 448 brodova u luku Kotor  i ništa se do sada nije promijenilo, a ako bude promjena javnost će biti informisana, jer je u zajedničkom interesu da se dobije prava informacija o planiranom prometu putnika i brodova za iduću godinu, kazao je Kusovac.

Da li to znači da nije  tačna informacija o otkazivanju dolazaka brodova MSC kompanije u luku Kotor, pitali smo ponovo Kusovca, koji je ponovio da su iz ove kompanije najavili posjetu, ali da nije bio klasični buking.

Promijenili su itinerer i otišli u druge luke u Mediteran.

“Nije riječ o klasičnom bukingu poput Coste Cruise Lines, koja je najavila pa nakon tri četiri  mjeseca otkazala dolazak. Agenti su se promijenili. Jedan je najavljivao dolazak. Došao je drugi agent i to nije prijavio i nije bukirao Operu MSC kompanije za ovu godinu”, objašnjava Kusovac.

Objašnjenje agenta Mihaila Vukića je jasnije.

On je saopštio za Skala radio da je kompanija MSC otkazala 22  dolaska  broda “Opera” za iduću godinu, a brod “Musica” iste komapnije MSC je rezervisala dolaske za sljedeću sezonu.

“Opera” je, prema riječima Vukića, promijenila rutu i sljedeće ljeto će provesti na Kubi.

Riječ je o 22 rezeracije koje su bile starije i rađene su od prošlog agenta, a sadašnji agent je morao da ih otkaže i o tome je obavijestio  Luku Kotor.

Sve ostale rezervacije za brod “Musica” su urađene za 2017-18 godinu i ostaju nepromijenjene.

Dakle, informacija je i pozitivna i negativna, zaključio je Vukić i ponovio da je brod “Opera” MSC kompnaije otkazala dolaske sljedećeg ljeta u Kotor, a kruzer MCS “Musica” će i dalje dolaziti u luku Kotor kao što je to i najavljeno.

5 KOMENTARI

  1. E stete velike, Dje su pare sto nas 10 godina maltretiraju.Sto se to u Kotor izgradilo -obnovilo od silnih para od kruzera. ZABRANIT DOLASKE KRUZERIMA.
    U suprotnom smo mrtvi.

  2. Niste mi smjeli prezentat ovako stresan naslov na zoru ! Od sad pa do noćas neću prestat pensat o tome ! Mušica neće dolazit je li? Koliko je to manje odliva para iz Ko u Pg ?Oće li i oni u onu škatulu od zgrade Luke osjetit to na svoje skromne plate koje mukotrpno zarade ležarinom i neznanjem ?
    Ovo malo riblje mlađi što je ostalo u ovu žbaju makar će malo počinuti, neke će se spasiti.
    Nikad ga ne došo nijedan kruzer, tj ove gromade neprimjerene i izgledom i veličinom ovom zalivu.

  3. kako može da direktor ne zna ništa i nikad čuo kako pišete a ovaj agent nedvosmisleno potvrđuje da je otkazan dolazak opere? To je znači stanje u luci Kotor ? jedan u klin drugi u ploču.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]