Brojne investicione aktivnosti Morskog dobra

0
direktor Morskog dobra sa saradnima u obilasku gradilišta

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima boravio je u četvrtak 19. oktobra u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi.

Direktor je upozano predsjednika i prisutne predstavnike lokalne samouprave o predsezonskim radovima u zoni morskog dobra, kao i o planiram aktivnostima Javnog preduzeća u post sezoni.

Do kraja tekuće godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u skladu sa svojim Planom korišćenja sredstava, uložiće 213.000,00 eura za izvođenje radova na izgradnji pristaništa u Kamenarima, 27.000,00 eura za rekonstrukciju pristaništa, 162.500,00 eura za radove na sanaciji objekata obalne infrastrukture u Herceg Novom i 224.564,33 eura za radove na rekonstrukciji šetališta “Pet Danica” na potezu od restorana “Mimoza” na Toploj do restorana “Galeb” u Igalu.

Jedna od tema sastanka bila je definisanje projekata za zaštitu, izgradnju i unapređenje morskog dobra na području hercegnovske opštine u 2018. godini.

Prioriteti za realizaciju biće usmjereni na projekte koji već imaju građevinsku dozvolu ili su u postupku privaljanja iste.

Nakon završenog sastanka direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore sa sardnicima obišao je radove na izgradnji investicionih projekta u Herceg Novom.

Obiđeni su radovi na izgradnji marine i ribarske luke Lazaret u Meljinama, zatim radovi na izgradnji novog kupališta na lokalitetu “Žager” i radovi na izgradnji hotelsko turističkog kompleksa sa marinom “Porto Novi” u Kumboru.

Predstavnici Javnog preduzeća obišli su juče i pješačku stazu na potezu Risan- Perast, čija treća faza uređenja, odnosno postavljanje javne rasvjete, treba da počne za koji dan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]