Brza i eksplozivna Mirjana Martinović medaljom okićena

1
Mirjana Martinović

Kada se iz bijelog svijeta vratiš doma okićen medaljom, ne malom i ne beznačajnom, jer je riječ o seniorskom prvenstvu svijeta u Jiu jitsu – kategorija seniorki do 62 kilograma, onda bronzana medalja zlatom blista.

Sa medaljom na grudima za svoju državu sa svjetskog takmičenja održanog u Parizu vratila se Mirjana Martinović, takmičarka Jiu jitsu kluba “Soko” iz Kotora i članica reprezentacije Crne Gore.

Posebno je čini sretnom ova medalja, budući da je zbog povrede imala dužu pauzu i poslije šest godina ponovo se vratila na borilište, podsjeća za Skala radio.

Martinovićeva je 2008. godine bila šampionka svijeta u ovom sportu i suverenoj Crnoj Gori donijela zlato, podsjeća za Skala radio.

“Puno mi je srce što sam sa ovako, zaista jakog, svjetskog prvenstva obradovala svoju naciju i Crnoj Gori ponovo donijela medalju”, kazala je Mirjana.

Ona je imala tri meča i u prvom pobijedila Francuskinju koja je bila vicešampionka svjetskih igara, a u polufinalnom – drugom meču je imala jedan kiks i iako je vodila 4:0 izgubila je od Karine Neptun, vicešampionke Evrope i osvajačice svjetskih igara prošle godine.

Martinovićeva je pomenula još jednog izvanrednog reprezentativca iz kluba “Soko”, Tonija Janovića kome je za malo izmakla medalja.

Na naše pitanje koliko je odricanja i rada potrebno da bi se postigli vrhunski rezultati, Martinovićeva je podsjetila da je jiu jitsu kompletan i kompaktan sport koji se sastoji iz tri sportske discipline i mora se poznavati  karate, džudo i sambo.

“Bukvalno morate pokupiti najbolje iz svega kako bi se došlo do medalje”, kazala je ona.

Što se tiče odricanja, Martinovićeva se zahvaljujue svom kondicionom treneru Milošu Vuloviću, sa kojim je  dva mjeseca, tri puta dnevno ginula kako je kazala na kondicionim i tehničkim treninzima.

“Osim toga morala sam trenirati karate u Budvi i džudo u Kotoru kod trenera Deja Popovića”, navela je ona.

U ovom sportu osim snage mnogo je važna tehnika i um, a još jedan uslov za uspjeh je zdrava ishrana sa puno proteina za izgradnju mišića.

Protein se nalazi u mesu, voću i povrću.

Ova uspješna sportistkinja apeluje na sve mlade sportiste i roditelje da izbjegavaju hranu u kojoj ima glutena, jer je gluten poput super ljepila za organizam, poručuje Martinovićeva.

Za brzinu i ekspolozivnost, svakako zdrave stilove života, preporučuje Mirjana, koja kurioziteta radi u jednoj mesari takođe profesionalno, baš kao što je i u sportu.

Mirjana na pobjedničkom postolju

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]