Budi se istok i zapad u Kotoru?

25
foto sa facebook-a

Povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, javio nam se stalni slušalac Skala radija i poslao fotografiju i kratak tekst svog doživljaja, koji u cjelosti objavljujemo.

Cijenjena Skalo,

Danas je Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Današnji dan slave oni koji istinski vjeruju u evropske vrijednosti, ali izgleda i oni koji bi da satru sve što ne dolazi sa istoka.

Zanimljivo je na jednom mjestu vidjeti antifašiste i one koji veličaju suprotne vrijednosti.

To samo potvrđuje tezu da interes spaja nespojivo i da je odavno presahla ideologija.

Fotografiju sam skinuo sa fejsbuka jednog od prisutnih.

Javna je, pa mi je dozvoljeno da se poslužim i da vam pošaljem par rečenica.

Neka mi ne bude zamjereno.

Vama iz Skale zamjeram što nijeste bili na spomenik.

Išli ste svake godine.

Vaš redovni slušalac

Ime je poznato redakciji

…………………………..

Slušaoca obavještavamo da smo obišli spomenik u Parku slobode, baš kao i godinama ranije.

To je naš lični odnos i ne podrazumjeva potrebu da o tome podrobnije obavještavamo javnost.

25 KOMENTARI

 1. Viđiiiiii skup mozgova . Koja pamet na jednom mjestu i to kojem mjestu.Đe im se vide sve ideološke i ostale razlike kao u zrcalu. Tuge kotorske.

 2. Lijepu nam je feštu i atmosferu u Kotoru za Dan nezavisnosti organizovao ovaj probuđeni ISTOK I ZAPAD .Ipak je za sada pobijedila kokarda.

 3. Koji je ono mladi balaban, ima li ga ko naučit da utakmica, riva, obilježavanje nekog fatuma je pokloniti se nečijim kostima, a tamo se u Boki vazda išlo u odijelo i košulja, e jadni mi što smo sve uništili.

 4. Auh, sad pogledah na brzinu komentare….Puni ste negativnog naboja i potenciranja onog sto VI vidite dragi , nevoljni mrzioci . Sto ste se obrusili na Mirzu kao oni sto kamenuju , a svog grijeha i slabosti nesvjesni su ! Svidja mi se Skalin komentar na dostavljen tekst , koji me ni najmanje nije impresionirao ! KALMAJTE SA PODJELAMA ROGONJE !!!!!

 5. E moj Mirza svakoj vlasti si se propetao… sramota me je za rad tebe i tvojijeh ideala
  Sto si ti ? Kome pripadas ? Ya koga si crni Mirza ne brukaj nas postene !!!!

  • Kako je ,,postenje” klizav teren….I kako je navodna Emina sigurna u svoje! A Santic, Mostar i nedokuciva Emina ne idu uz suvoparne komentare…..

 6. prvi put od izgradnje spomenika predsjednik opštine ide da polaže vijence bez udruženja boraca i antifašista. Pametnome dosta

 7. E’o ga Mirza Liberao. Bice krempita da narodu zamazem oci! Mirza je bio dobar i predhodnoj vlasti u Kotor a bice jos bolji i ovoj. Brao Mirza.

 8. Rizmo…jeli promjenio vjeru ili nevjeru..o drugima suvišan komentar…nevjerovat brlog,sa strastima vrlih interesa…za ideale gonu budale,ugledaj te se u ove te su svijem vlastima pogodnici,ugodnici dupeljubnici…te promjeniše 3-4 partije…mjenjat će ig još…adio te dobri moji,strašna vam je greška te Jordana veseloga ne pozvaste…da vi ukrasi sliku,vidite da tuguje…eee…bogumi greota,te ste to propuštili…greoteee

  • ..ti nikako da se skrasiš..dražesni maci mali3..no počesto mijenjaš stanodu..davce pa se iz njihovih javljaš..tugujući za većinom.koja ti remeti mir vrlije predaka…Zato je zemlja okrugla i vrti se okolo vas- manjine..dražesni maci mali3..zeko op zeko op..kako ti je u obiteljski brlog?

  • ..”bracke ideologije”..? Dakako? Nijesu ni “nalik” na onu krvavu karađorđevića trojnu kraljevine-SHS,koju su čnjeli jedan narod koji je imao državu-U SVOJOJ POVIJESTI.. i dva druga-koji su po prvi put u svojoj povijesti omirisali državu 1991 godine-uspostavljenu na luckoj krvi-ka onu trojnu jebenu SHS?!! Da,da,bolja bješe trojna-e ti danas dragi naš uživaš onaj palac ograđen u krvavoj trojnoj kraljevini-karađorđevića..u kojoj bješe 96 % seljaka i čobana-ala tvoji preci-koji dobrano iskoristiše “svoju ljubav prema onima”-koji KRALJEVINU CARA JUNAKA-CRNU GORU OD 1918 DO 1926.godine PETVORIŠE U KRV I PEPEO LJUCKI?! MUČITE POGANI OD POGANI…!!

 9. ..ako ja dobro pročitah-meni na ultimu života nema niti lijeka nit pomoći? Jer izgleda da se moj rođeni TATA-zatočenik Mamule(bivši mašinski podoficir-podmorničar-jebene krvave kraljevine karađođevića-SHS i njegova rođena braća (njih troica-najmlađi bio stariji od mene nepunih 15 godina-kad je ljeta 1944.godine..poginuo-od njemaca i crnogorskije četnika u Banjane!) UZALUD ŽRTVOVALI koji su bili u slavnu X HERCEGOVAČKU BRIGADU-KOJA JE OKTOBRU 1944 GODINE OSLOBODLA DUBROVAČKU REGIJU I BOKU DO VERIGA? MOŽDA JESt-MOŽDA NIJE..MA JEDNO je SIGURNO DA DANAS VEĆINOM “SDUŠNO SLAVE” TEKOVINE ANTIFAŠISTIČKE NOB-NARODA TITOVE JUGOSLAVIJE-“SDUŠNIJE-od srca” OD MENE..? DOBRO JE? NIKAD NIJE KASNO DA SE POVRATIMO LJUDIMA-AKO JE INTERES-madam gu,,,?

 10. …A MENI moj ĐEDE PRIČA-DA TI JE ROĐENI ĐED.SA OVIJEMA ISTIMA JULA 1942 POTPISA “PRVU NARODNU NAJSRAMOTNIJU SLOGU ČETNIKA I ZELENAŠA”(četnički đeneral Blažo Đukanović i zelenški brigadir Krsto Zrnov Popović!)-POD KOTULOM FAŠISTIČKOG GENERALA,bijaše guverner VAŠE USTAŠKO ČETNIČKO ZELENAŠKE ndmne-12.JULA.1941?! PA TEBI DANAS NE SMETA DA LELEČEŠ-RIČEŠ NAD ĐEDOVIM TI ĐELOM STIDA I SRAMA-U NAREDNI MILENIJUM?!!! E bog mi-a vaš Slavko Perović-na svom brlogu oliti blogu napisa 2011 i ovo(faleći Krsta Zrnova)…:” Da je Trinaestojulski ustanak 1941 u Crnoj Gori bio IDIOCKI USTANAK-po volji organizatora-koji je 52 hiljade građana platilo svojom glavom..”! I ti imaš ono što NEMAŠ i što su ti đedovi izgubili jula 1942 da varadaš po ovim portalima…i da nam “čestitaš praznik i da ričeš SMRT FAŠIZMU”-da oprostiš..ka Krsto Zrnov Popović-kad je kapitulirala fašistička Italija septembra. 1943 u Budoškoj pećini..”naša stvar je propala”

 11. A viđi “boraca” SUBNOR-a, UBNOR-a, OBNOR-a, kako li se već zove ta izanđala ameba-organizacija! Od ovizije na fotki niko nije rođen prije 1965. godine. A nije im ni tata “mirisao barut”. Možda đede.

 12. Sve sam vjerovao, ali da će drug Mirza , drug Branko i drug Zoran rame uz rame sa četnicima i početnicima polagati cvijeće, e to stvarno nisam.
  U onom sistemu obraz je bio ispred fotelje, al dođoše dođoši i zaboraviše na sve sem na fotelju.
  Neka je na čast i jednima i drugima a naši prađedovi i đedovi neka ne brinu, očistićemo sve preletače i doći će na čelo oni časni potomci pravih boraca, čiji su se đedovi/prađedovi borili na strani pobjednika i bili istaknuti antifašisti.
  SMRT FAŠIZMU.posta

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]