Budžet kotorske opštine projektovan na preko 25 miliona eura

0
Biljana Peranović

Biljana Peranović

audio: Biljana Peranović

Nacrt budžeta opštine Kotor za 2017. godinu, koji je danas od 17 sati na centralnoj javnoj raspravi u palati Bizanti, je projektovan na 25 miliona i 94 hiljade eura.

Opredjeljuje se na tekuću budžetsku potrošnju u iznosu od 10 milona eura, otplatu duga 600 hiljada eura i kapitalni budžet preko 14,5 miliona eura.

Javna rasprava je počela 18. novembra, podsjetila je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka resornog Sekretarijata, a Nacrt odluke o budžetu objavljen je na internet sajtu Opštine Kotor, dostavljen odbornicima Skupštine Opštine Kotor, mjesnim zajednicama, organima lokalne uprave i potrošačkim jedinicama budžeta.

Nakon prijedloga, sugestija i primjedbi koje su date na javnoj raspravi i putem e-maila dostavljenih Sekretarijatu za budžet i finanisje, kao i onih koje će se čuti na današnjoj centralnoj javnoj raspravi, pristupiće se izradi prijedloga Budžeta.

Bez obzira što se nije formirala vlast u Kotoru nakon oktobraskih izbora, Sekretarijat za budžet i finansije je po zakonu dužan da odradi budžet, kazala je Peranovićeva, a kada se izabere predsjednik Skupštine nacrt će biti predat za sjednicu lokalnog parlamenta.

Na naše pitanje koje su primjedbe na Nacrt Budžeta do sada, Peranovićeva je odgovorila da su dobili sugestije Direkcije za uređenje i  izgradnju Kotora da se izgradnja žičare do San Đovanija neće finanisrati iz kredita, kako je to bilo predviđeno, jer su to bila nedostajuća sredstva za taj kapitalni projekat.

Direkcija, kaže ona, vjerovatno ima neki novi model finansiranja o čemu će se više detalja znati na centralnoj javnoj raspravi.

U 2017. godini će zbog toga doći do korekcije iznosa budžeta na 20 milona 594 hiljade eura, objašnjava Peranovićeva.

Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije će razmotriti primjedbe, prijedloge i sugestije učesnika javne rasprave i sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]