Budžetske obaveze po planu

0
kako se puni opštinska kasa

Biljana Peranović

Biljana Peranović

Budžet Opštine Kotor za ovu godinu, planiran na 14 miliona 500 hiljada eura i u prva tri mjeseca je ostvaren u iznosu od 2 miliona 459 hiljada eura što predstavlja nepunih 68 odsto planiranog budžeta za prvi kvartal.

Kada je riječ o prihodnoj strani, većina opštinskih prihoda dospjeva na naplatu u drugoj polovini godine, posebno u domenu poreza na nepokretnosti, lokalnih komunalnih i turističkih taksi, kazala je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije.

U strukturi prihoda značajnije stavke su porez na dohodak fizičkih lica i porez na promet nepokretnosti.

Sopstveni prihodi su porez na nepokretnost, lokalni prirez porezu kao i komunalije.

U prva tri mjeseca ove godine je od komunalija prihodovano 383 hiljade i na osnovu obaveza iz prethodne godine 137 hiljada eura, a od poreza na nepokretnost naplaćeno je preko 366 hiljada eura što je na nivou ostvarenja iz prošle godine.

Što se tiče rashoda, prije svega vodi se računa o isplati obaveza koje su prenešene iz prošle godine.

To su obaveze po osnovu kredita, poreza i doprinosa uz nastojanje da se obezbijedi funkcionisanje organa uprave, odnosno ostvarenje javnog interesa za građane.

Stoga je akcenat na primjeni krajnje restriktivnog pristupa trošenja budžetskih sredstava i kontroli trošenje budžetskih sredstava, kazala je Peranovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]