Buične kanale i šahte treba pripremiti za kišnu jesen

0
Buični kanal poslije kiše u Kotoru

Zoran Mrdak

Prva kiša, istina ne jakog intenziteta, opominje na probleme zapušenih buičnih kanala i šahti koji su po pravilu prisutni s jeseni na području kotorske opštine.

Nerijetko su iz kanala i neočišćenih šahti s jačim kišama i nevremenom pravi potoci i bukovi kako u srcu starog grada tako i u okolini.

Posebno su kritična mjesta bivših, nedovršenih i gradilišta koja su u toku, ali i priobalim putem kroz Dobrotu kod supermarketa “Maxi”, zatim, nadalje kod Fakulteta za pomorstvo, kod Mjesne zajednice, pa trećim putem u naselju Sv. Vrača.

Kritični su buični kanali u Risnu i iza tunela, na području Lovanje, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Kumunalnog preduzeća.

Na naše pitanje da li su komunalci krenuli u posao čišćenja kanala, Mrdak je odgovorio da će na osnovu lociranih problema, a po nalogu Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, za ovaj posao angažovati ovih dana radnu snagu  koju je sada lakše obezbijediti nego u jeku sezone.

Čišćenje kanala prije dolaska kišnog perioda, komunalci će raditi u dogovoru i saradnji sa Mjesnim zajednicama i Direkcijom za uređenje grada.

Neki buični kanali  na osnovu prioriteta već su počeli da se čiste, rekao je Mrdak, kako bi se obezbijedili prije nevremena i jačih kiša.

Takođe je očišćen i jedan dio šahti, a ostalo je u planu da se uradi u sljedećem periodu, kazao je Mrdak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]