Bukilica: Kotor-Trojica najveća brdska auto trka u istoriji CG

0
Brdska trka Kotor-Trojica (arhivski snimak)

Tripo Bukilica

U organizaciji Auto-moto sportskog kluba “Blažo Smiljanić” u nedjelju 29. maja biće održana međunarodna brdska auto trka “Kotor-Trojica 2016”.

Direktor kluba Tripo Bukilica kaže da je po broju takmičara riječ o najvećoj trci u istoriji Crne Gore.

“Izvjesno je da će ih biti i do 120. Već 54 ih se prijavilo sa strane, a biće ih i između 50 i 60  iz Crne Gore”, kazao je Bukilica.

On je precizirao da je subota 28. maj dan za trening i vožnje za startne pozicije, dok će se u nedjelju 29. maja, na dan trke, održati dvije vožnje.

“Sama organizacija treninga i trke na stazi dužine 4.350 metara biće izuzetno složeni i zato molim gledaoce da prije svega posvete pažnju sopstvenoj bezbjednosti. Neka slušaju uputstva organizatora, sudija, redara, sekuritija i policije. Nakon zatvaranja, 20-ak minuta prije početka treninga i trke, apsolutno se ne smiju ni jednog trenutka naći na stazi. Vozila će se zbog brojnosti učesnika puštati na svakih pola minuta, a zbog dinamike staza će stalno biti zauzeta sa četiri do pet učesnika”, kazao je Bukilica.

On je naveo da će organizacija i održavanje trke koštati oko 40.000 eura, od čega će AMSK pokriti između 17.000 i 20.000 eura, naglasivši značajanu pomoć Opštine Kotor, Uprave za sport i mlade Crne Gore i A.D. Luka Kotor, kao i ostalih sponzora.

Trka se boduje za šampionat Centralno-evropske zone, najstarije na svijetu, koja okuplja 14 država.

Bukilica, koji je i predstavnik Auto-moto saveza Crne Gore u CEZ-u, najavio je učesnike iz: Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Italije, iz šest bivših jugoslovenskih republika i sa Kosova.

“Prijave se primaju do petka u 12 sati na parkiralištu na Puču – kod stadiona Bokelja, kada su tenhički prijem i verifikacija takmičara. Koristiće se i parking kod hotela Fjord i ispred Jugopetrola”, navodi Bukilica.

On je naznačio da je cilj da se u Kotor dovede automobilska Evropa, da se grad i trka reklamiraju zajedno u sklopu turističke ponude u periodu kada se može uživati u turističkim sadržajima, pa i kupati u moru.

U cilju bezbjednosti, oko staze su uređeni i vidikovci za gledanje na “M” krivinu, a praviće se i određen broj tribina.

“Napravili smo i oko 140 nju džersija (betosnkih odbojnika) da zaštitimo i pubiliku i vozače. Obezbijeđeno je prisustvo policije, vatrogasaca, hitne i šlep službe, redara i čistača. Oko trke će raditi 150 ljudi. Dijelićemo i uputstvo sa kartom o ponašanju na stazi i nastojati da naplatimo ulaznice po cijeni od dva eura koja važi dva dana. Biće ovo svakako jedna od najvećih sportskih manifestacija u Crnoj Gori”, poručio je Bukilica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]