Ćalasan: Mala matura polagaće se od 13. do 15. aprila

0
Martin Ćalasan

Učenici devetih razreda osnovne škole eksternu maturu polagaće 13, 14. i 15. aprila, saopštio je član Ekspertskog tima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Martin Ćalasan.

Ćalasan je najavio da će se 13. aprila polagati crnogorski – srpski, bosanski hrvatski i albanski jezik, 14. aprila matematika i 15. aprila jedan nastavni predmet po izboru učenika.

Prema njegovim riječima 24. aprila biće organizovano polaganje maturskog iz  crnogorsko – srpskog, bosanskog, hrvatskog i albanskog jezik za učenike srednjih škola.

“8. maj ostaje termin za polaganje testa iz prvog stranog jezika, a 19. maj iz matematike. Ispit iz nastavnog predmeta biće 9. juna“, rekao je Ćalasan.

Ćalasan je naglasio da su prosvjetni radnici činili i dalje čine sve što je u njihovoj moći da pomognu učenicima da ostvare maksimalna postignuća.

On je naveo da se preko 3.000 zaposlenih u prosvjeti prijavilo za vakcinaciju.

“Vakcinacija zaposlenih u prosvjeti iz Podgorice obavljaće se u Domu vojske. O terminu će biti obaviješteni telefonski”, kazao će Ćalasan.

U ostalim opštinama vakcinacija će se organizovati u objektima gdje se i sada obavlja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]