Carevićev direktor Ivanović nije na vrijeme prijavio imovinu, kažnjen 400 eura!

0
carevic-ivanovic

Sud za prekršaje u Budvi kaznio je sa 400 eura vršioca dužnosti  Komunalno Budva Predraga Ivanovića jer nije u propisanom zakonskom roku dostavio izvještaj o prihodima o imovini mjesec od dana na stupanju dužnost.

Podsjetimo, nakon upornog pisanja i istraživanja portala Aktuelno koji je dostavio pitanja nadležnoj Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) formiran je predmet. Ivanović je jedan od najbližih saradnika predsjednika opštine Marka Carevića poznatog kao ”Bato korupcija”.

”Agencija za sprječavanje korupcije je izdala prekršajni nalog br. 0017304884 kojim je javni funkcioner Predrag Ivanović kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura zbog kršenja člana 23 stav 1 Zakona o sprječavanju korupcije, odnosno nedostavljanja izvještaja o prihodima i imovini u roku od 30 dana od dana stupanja na funkciju”, navodi se u odgovorima ASK za portal Aktuelno.

Kako su dodali, nakon prekršajnog naloga Ivanović je tražio da o svemu odluči Sud za prekršaje.

”Po izdatom prekršajnom nalogu, vršilac dužnosti direktora DOO Komunalno Budva je tražio sudsko odlučivanje, nakon čega je Sud za prekršaje u Budvi u postupku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 400 eura”, precizirali su iz ASK.

Podsjetimo, Ivanović je imenovan za vršioca dužnosti opštinskog direktora 14. oktobra 2020. godine, a prema zakonu dužan je mjesec nakon stupanja na dužnost da dostavi podatke o imovini. Agencija je precizna i citira dio iz zakona kada je u pitanju kazna.

Ivanović je do imenovanja bio poznat kao prilično bahat i degutantno nepristojan pošto je u junskim dešavnjima u Budvi maltretirao odbornika Stevana Džaković, a zatim je protiv njega podnijeta prijava za “reketiranje” i “prevaru”, koja je na veliko iznenađenje vrlo brzo razmotrena i odbačena.

Ivanović je sumnjive poslove obavljao i kao predsjednik Mjesne zajednice Bečići, tvrdilo se u prijavi protiv njega.

Ivanović je u martu dva puta prijavljen policiji. Prvi put njega je prijavio Bjelopoljac Miroslav Kovačević. Kovačević je prijavio Ivanovića zbog prijetnji.

O tome koliko je Ivanović bahat svjedoči i privođenje samo osam dana kasnije, kada je vozio u alkoholisanom stanju i omalovažavao policajca.  

D.G.  aktuelno

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]