CARM: Pozivamo Upravu policije da hitno reaguje zbog poziva na paljenje džamija

0

Kako je saopšteno iz Centra za afirmaciju i razvoj mladih (CARM), kasno sinoć na društvenoj mreži Twitter odjeknuli su pozivi na paljenje džamija izvjesne A.K. iz Tivta i pozivaju Upravu policije da hitno reaguje povodom pomenutih objava.

“Ista osoba je vrijeđala pripadnike islamske vjeroispovjesti, kao i pravoslavne vjernike i njihove predstavnike”, kazali su iz CARM-a.

Nadamo se da efikasna reakcija neće izostati, kako kažu, te da ćemo pogazati da postoji volja da se borimo protiv ovog vida širenja mržnje na društvenim mrežama.

“Govor mržnje postaje dominantan sadžaj velikog broja profila na društvenim mrežama gdje prosto nema nikakve kontrole i svako može da napiše ono što želi bez obzira da li ta izjava i sadržaj utiču negativno na pojedince ili određene grupacije”, ranije je kazala sociološkinja Centra za afirmaciju i razvoj mladih, Milena Jelić Šuntić.

Ona ističe da je zabrinjavajuće to što se mnogi konflikti i agresija koji se dešavaju na online platformi vrlo lako mogu i prenjeti u realnost, odnosno u stvarni zivot.

“Veliki broj, da ne kažem svi oni koji su korisnici društvenih mreža su izloženi ovakvom vidu komunikacije i agresije koja ima negativne posljedice prema pojedincima, grupama, ali utiče i na čitavo društvo. Zabrinjavajuće je što su korisnici društvenih mreža mahom mladi od 15 do 30 godina koji u velikom broju slučajeva nisu svjesni eventualnih posljedice. Granice agresivnosti na društvenim mrezama umjesto da se smanjuju one se brutalno pomjeraju na gore”, kaže Jelić Šuntić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]