Čarolija tišine u kotorskom Resursnom centru

4
Zavod za gluve

Radmila Perovanović

Radmila Perovanović

Resursni centar za sluh i govor u Kotoru u subotu 22. decembra obilježava 65 godina postojanja i rada.

Ova humana ustanova liječi i obrazuje, ali je i pravi dom, posebno najmlađima iz svih krajeva naše države o kojima brine visoko kvalifikovani kadar od vaspitača do profesora, logopeda, surdopedagoga.

Generacije gluvih i nagluvih lica koje je odnjegovao kotorski Zavod za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora danas su uspješni ljudi integrisani u društvu.

Povodom jubileja 65-to godišnjice rada, danas Resursnog centra, u subotu od 10 do 14 sati  biće organizovan Otvoreni dan za  javnu prezentaciju rada Resursnog centra, kazala je za Skala radio Radmila Perovanović, logoped.

Otvoreni dan prvenstveno se odnosi na roditelje za koje će biti organizovani savjetodavni razgovori sa logopedima i surdopedagozima.

Perovanovićeva je kazala da će djeca u pratnji roditelja biti u prilici da se zajedno informišu o pravilnim, korektnim kategorijama lijepog jezičkog govornog izraza, što svaku osobu pa tako i dijete, u skladu sa njegovim uzrastom, čini kompletnijim i jezički-govorno kompetentnijim.

U subotu će za zainteresovane u audiološkoj ambulanti biti organizovani i besplatni  pregledi i mjerenje sluha.

Za dan Resursnog centra biće postavljene  i izložbe radova učenika ovog centra i izvedene prigodna školska priredba, zaključila je Perovanovićeva.

4 KOMENTARI

  1. vazda je Dom gluvih bio primjer kako se rabota sa bolesnom djecom i kakav je odnos prema njima.kako se god sada zove isto je .Srećno svima , posebno najmlađima u ovom Domu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].