CBCG ostaje posvećena nastavku saradnje sa Vladom

0

Centralna banka CBCG, u skladu sa mandatom i misijom, ostaje posvećena nastavku saradnje sa Vladom i svim zvaničnim institucijama države, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije.

S obzirom na to da će Vlada veoma brzo imati razgovore sa izvršnim direktorom Holansko-belgijske konstituence, kako su kazali u CBCG, to će biti najbolje mjesto da se direktno predoči objektivno i transparentno djelovanje Centralne banke CBCG tokom  održavanja Godišnjih sastanaka MMF-a i Svjetske Banke.

“Guverner Centralne banke Crne Gore, koji je ujedno Guverner Crne Gore u MMF-u je 16. oktobra ove godine dobio pismo od izvršnog direktora Holandsko-belgijske konstituence Entonija De Lanoja, u kojem De Lanoj poziva guvernera da mu  pomogne u kreiranju kontakta sa predloženim mandatarom i njegovim timom”, rekli su u CBCG.

Kako su dodali, Žugić je istog danauputio dopis u prilogu predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, kao tada jedinom izabranom organu nove vlasti, kao i tada aktuelnom ministru finansija Darku Radunoviću.

“Poslije uspostavljanja kontakta, koji je obezbijedila CBCG, između Kancelarije izvršnog direktora i našeg predstavnika u MMF-u Voinea Liviua i predloženog mandatara i njegovog tima, Liviu nas je pitao da li bi CBCG  bila spremna da na preostalim sastancima tokom Godišnjih sastanaka, uključujući i onaj sa gospodinom Alfredom Kamerom, Direktorom MMF-a za Evropu i sastanak sa gospodinom Srikantom Sešadrijem – šefom Misije MMF-a za Crnu Goru,  budu i predstavnici tima predloženog mandatara. CBCG je odgovorila potvrdno, i prihvatila predlog u skladu sa svojim mandatom. Ministartsvo finansija nije dalo saglasnost na ovaj predlog”, rekli su u CBCG.

U vrhovnoj monetarnoj instituciji su istakli da za sve navedeno postoji komunikacija sa MMF-om, Ministarstvom finansija i predsjednikom Skupštine. O tome se, kako su kazali, može direktno informisati i kod izvršnog direktora  Holandsko-belgijske konstituence.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].