Cdu: Čemu služi prelazna Vlada?

0
Cdu

Poslije početnih imenovanja i izjava novih ministara s pravom se postavlja pitanje svrhe i cilja partija i udruženja koje su ušle u tu vladu “izbornog povjerenja”.

Crnogorska demokratska unija je u više navrata upozoravala i najavljivala da je ulazak opozicionih stranaka i udruženja u Vladu dominantno motivisan njihovom ličnom i kolektivnom promocijom.

Kada se tome doda činjenica da ovi politički subjekti nemaju izborni legitimitet, onda je jasno da je njihovo učešće u Vladi zapravo dio predizborne kampanje i besplatna politička reklama.

Saglasni smo sa ocjenom stručnjaka iz nevladinog sektora da je već sada jasno da se kasni sa aktivnostima koje su potrebne za uspostavljanje tzv. “izbornog povjerenja” i da se i stari i novi učesnici u Vladi više brinu o sopstvenom pozicijama i interesima, a manje o ostvarenju proklamovanog cilja novog kabineta.

Posebno je pitanje koja je, zapravo, pozicija i politika nove Vlade u oblasti obrazovanja, kulture, vjerskih pitanja – da ne pominjemo odbranu i vanjsku politiku. Ima li Vlada saglasnost novih ministara za bilo kakvu konkretnu politiku u ovim oblastima?

Konačno, dobro je što na jesen stižu parlamentarni izbori. Tada će stranke i udruženja koje nikad nijesu učestvovale na izborima morati da se suoče sa tim ispitom.

Crnoj Gori su potrebne promjene koje će jačati njene demokratske institucije i kapacitete. Potrebna je saradnja i savezništvo crnogorskih demokratskih i građanskih snaga. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]