Cdu: Korisne inicijative SNP

0
Zastava Cdu

Crnogorska demokratska unija pozdravlja napore Socijalističke partije da mirnom i civilizovanom kampanjom prikuplja potpise za referendum o NATO.

Iako naš Ustav ne zahtijeva da se o tom pitanju organizuje svenarodno glasanje, što su ovih dana priznali i neki drugi opozicioni lideri, aktivnost kolega iz SNP je za pohvalu.

Takva njihova nenasilna akcija pokazuje da je vođstvo SNP shvatilo grešku boravljenja pod šatorima, tj. fingiranja istog, kao i kasnije nekritičke i lakomislene podrške protestima u organizaciji Demokratskog fronta. Dakle: bolje potpisi, nego šatori!

Druga inicijativa kolega iz SNP nam se čini još značajnijom. U situaciji kada je “parlamentarni” dijalog prekinut, sa nejasnom perspektivom da li će, kako i kada biti nastavljen, poziv SNP dijelu opozicije na razgovor je ukazao na svijest o potrebi razgovora u tom dijelu opozicionih snaga.

Izostanak pozitivnog odgovora od strane svih pozvanih, sa izuzetkom Demokratskog fronta, ne govori ništa loše o pozivu, već o onima koji se na takvu ponudu oglušuju. Nema razgovora ako oni nijesu kolovođe?

Crnoj Gori je potreban dijalog, razumijevanje i saradnja, bez obzira na razlike i upravo zbog razlika! Treba nam stabilni politički proces i demokratski dijalog, a ne nestabilnost, nesigurnost i neregularnost.

I ovu inicijativu SNP čitamo sa odobravanjem. Poziv na razgovor koji umanjuje šanse za sukob i konfrontacije je vrijedan podrške.

Na kraju, a prije nego što nas pomenuti i nepomenuti politički lideri i bliski im mediji “podsjete” da Cdu nije ni pozvana na ove razgovore – spremno odgovaramo: sve u svoje vrijeme.

Cdu ima misiju okupljanja i podrške svima koji žele dobro Crnoj Gori. Svaki, pa i najmanji pomak u tom pravcu vrijedan je pažnje i pohvale.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]