Cdu: Najava izlaska iz Vlade dokaz neozbiljnosti

2

Crnogorska demokratska unija  je imala kritički stav prema motivima i načinu na koji je koncipirana i formirana tzv. Vlada izbornog povjerenja.

Najava neregistrovanog udruženja građana URA da će napustiti Vladu je neozbiljna. Činjenica da je taj potez samo najavljen pokazuje da ni taj čin nijesu u stanju da učine bez nedoumica, dvosmislenosti i nedorečenosti. Teško je sjedjeti na dvije stolice, ili na više njih istovremeno.

Umjesto da dva mjeseca pred izbore i dva mjeseca pošto su ušli i u Parlament i u Vladu bez izbora, razmišljaju da učine nešto od onoga što je bio zvanični razlog prihvatanja potpredsjedničke funkcije i brojnih unosnih sinekura, gospoda i drugovi iz URA-e treba da objasne javnosti zašto, na primjer, nemaju nikakvu javnu reakciju na nedostojne izjave i neozbiljni nastup njihove istaknute članice, koja bombarduje javnost nečuvenim besmislicama oko Rječnika. Imaju li u URA mišljenje o tome, bez obzira da li su Vladi ili van nje?

Dok čekamo taj odgovor, baš kao i onaj da li postoji jedinstveni stav ovog udruženja o članstvu Crne Gore u NATO, slobodni smo da pretpostavimo da najava URA-e o bojkotu oktobarskih izbora ne znači da ova organizacija misli da se bavi politikom a da nikad ne izađe na izbore? To je, priznajemo, vrlo originalni pristup, koji ukazuje na to da u ovoj organizaciji zaista misle da će i takvo politikanstvo proći neopaženo. Biće, ipak, da se tu radi o neznanju i nemoći i priznanju da je nelegitimni ulazak i u Parlament i u Vladu bio prevelik zalogaj za udruženje kojem nedostaje i registracija.

Crnoj Gori su potrebne promjene sa crnogorske, demokratske i građanske strane. One zahtijevaju ozbiljnost i ne mogu ih sprovesti oni koji daju pojedinačne ostavke poslije sedam dana, a kolektivne poslije dva mjeseca.

Press služba Cdu

2 KOMENTARI

  1. Polako ne radujte s epreviše brzo. I koja zmija da vas ne zakolje koji likujete. Ura je najbolja Žarko genije najpošteniji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]