Cdu: Podržavamo inicijativu za skupštinsku rezoluciju o NATO članstvu

0
Cdu

Crnogorska demokratska unija pozdravlja i podržava ideju o održavanju skupštinske rasprave i donošenju posebne rezolucije kojom bi se potvrdila opredijeljenost najvišeg doma u našoj zemlji da budemo članica NATO.

Poslije potpisivanja Pristupnog protokola i otpočinjanja procesa ratifikacije u nacionalnim parlamentima, pravi je trenutak da se i naši parlamentarci iskažu po tom pitanju.

Biće svakako interesantno da crnogorska javnost sazna – nadamo se bez psovki, vrijeđanja, agresivnog i nekontrolisanog ponašanja, čemu su pojedini poslanici posebno skloni u posljednje vrijeme – kakav je stav parlamentarnih stranaka i onih koje se pretvaraju da su parlamentarne po pitanju pristupanja Crne Gore Alijansi.

Cdu je od svog osnivanja na jasnoj i nepromjenljivoj poziciji da je naše članstvo u NATO-u pitanje najvišeg reda i značaja, koje ima karakteristike istorijski važne odluke koja treba da potvrdi, očuva i osnaži naše ukupne bezbjednosne, političke, ekonomske i sve druge kapacitete i potencijale.

Članstvo u Alijansi je pitanje od suštinskog nacionalnog i državnog interesa i, kao takvo, važnije je od svake partije, grupe ili pojedinca. Zato su kratkovidi stavovi koji su političku orijentaciju i jasan stav da treba da budemo u NATO-u gledali kroz dnevno-političku prizmu podrške ovoj ili onoj političkoj ličnosti, partiji ili opciji.

Ulazak u NATO će dovršiti proces državnog osamostaljenja i nezavisnosti Crne Gore. Zato otpori i pokušaji opstrukcije i spriječavanja ovog istorijskog procesa dolaze uglavnom od onih kojima je naša nezavisnost i dalje mrska, a multinacionalna i multikonfesionalna Crna Gora, kao zajednica ravnopravnih građana i naroda, bolni trn u oku i neprijatni dokaz njihove uzaludne i pogrešne politike.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]