Cdu: Spasimo predsjednika!

1
Cdu

Crnogorska demokratska unija Cdu traži hitno donošenje Lex specialis-a kojim će se zabraniti smjena dugogodišnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore.

Razumnih razloga za hitno izglasavanje ovog istorijski neophodnog zakona, naravno, nema. To, zapravo, nije ni toliko važno. Međutim, specijalni zakon se mora hitno usvojiti, jer g. Krivokapić ne smije biti jedina stavka oko koje nije postignut dogovor u istorijskom “parlamentarnom” dijalogu. To je nepravda!

Zaista, nije fer da se učesnici dijaloga, prave i lažne parlamentarne stranke i udruženja bez registracije, dogovore o svakom detalju, da postignu kompromis o svim drugim pitanjima, osim o onom najbitnijem i krucijalnom: “očuvanju rukovodeće strukture Skupštine”. Kosmička nepravda! Vaseljenska sramota!

G. Krivokapić, kao inokosna rukovodeća struktura sa osam pratilaca, nije zaslužio da ga kolege lideri tako mučki izdaju “na prvoj krivini”. Investirao je naš Speaker toliki trud, neštedimice poklanjao drugima nagomilano znanje i iskustvo, uložio nadčovječansku energiju. I sve uzalud!

Umjesto da bude proglašen počasnim ko-ordinatorom i doživotnim medijatorom  monologa i dijaloga u Parlamentu i oko njega, g. Krivokapić postade kolateralna žrtva zle političke sudbine: umjesto da se on diči napretkom i nastavkom, to će sada pretenciozno i nezasluženo raditi drugi lideri. Ovaj svijet je nepravedan.

Uz to, Predsjednik je sada izložen nuždi da krši Poslovnik, da zakazuje, prekida i otkazuje sjednice i da čini sve čega se sjeti ne bi li još koji sat ili dan bio “u vrhu države”. Treba ga osloboditi te napetosti i traume! Zašto bi odlazio, sad kad je najljepše?

U želji da pomognemo odlazećem predsjedniku Skupštine, svjesni naše političke malenkosti i zanemarljivosti, predlažemo urgentni Lex specialis koji će imati samo jedan član:

“Predsjednik Skupštine Crne Gore ostaje predsjednik Skupštine Crne Gore do donošenja novog specijalnog zakona o predsjedniku Skupštine Crne Gore.”

Cdu izražava nemjerljivo zadovoljstvo što se predsjednik Skupštine ne pominje poimenice u Ustavu, pa neće biti potrebno da, ovim urgentnim povodom, bude izvršena promjena Ustava Crne Gore, tj. donošenje novog.

Živio predsjednik Skupštine!

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]