CEDIS donirao 25.000 eura Kliničkom centru

0

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je 25.000 eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), i na taj način dodatno potvrdio društveno odgovornu orijentaciju kompanije i uspješnu saradnju sa ustanovom, saopšteno je iz CEDIS-a.

Iz CEDIS-a, podsjećaju da se radi o nastavku realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma o finansiranju projekata KCCG-a u vrijednosti od 300.000 eura koji je potpisan krajem decembra 2019. godine između energetskih kompanija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Rudnika uglja iz Pljevalja i KCCG-a. Navedenim Sporozumom donatori su se obavezali da u periodu od 2020. do 2023. godine na godišnjem nivou uplaćuju po 25 hiljada eura.

Medicinski direktor Kliničkog centra, Zoran Terzić izrazio je prije svega zahvalnost na podršci i naglasio posebno zadovoljstvo što će donirana sredstva biti upotrijebljena za realizaciju građevinsko – zanatskih i elektro radova u Centru za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, u koji do sada nije bilo značajnijih ulaganja.

 

“U periodu kada je Sporazum sa CEDIS-om, kao i EPCG-om i RUP – om potpisivan niko od nas nije slutio sa kojim izazovom će se čovječanstvo suočiti. Danas smo svi svjesni da se radi o donaciji koja je ispunila svoju misiju i opravdala, ne samo očekivanja donatora i naše ustanove, već i viziju da je KCCG ustanova od opšteg značaja za našu državu. Donirana sredstva doprinose modernizaciji KCCG-a, a samim tim i podizanju nivoa kvalilteta pružanja zdravstvenih usluga našim pacijentima i bolje uslove za rad zaposlenima. Uvjeren sam da će vaš primjer slijediti svi oni koji su u prilici da na ovaj način iskažu društvenu odgovornost za dobrobit svih. Profesionalnost, požrtvovanost i posvećenost u liječenju svih naših pacijenata, a što je posebno došlo do izražaja od pojave COVID-19 infekcije, dokaz je da zaposleni KCCG zaslužuju najbolje uslove za rad i dužno poštovanje”,  istakao je  Terzić i još jednom zahvalio na vrijednoj donaciji.

CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnju donaciju, KCCG-u donirao 130.000 eura.

 

“Ova donacija predstavlja nastavak realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma koji smo potpisali sa Kliničkim centrom krajem 2019. godine i na taj način se obavezali da do 2023. ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje doniramo iznos od 25.000 eura. Kroz ovaj vid saradnje Kliničkom centru obezbjeđujemo donaciju na koju može unaprijed da računa i shodno tome planira aktivnosti. U CEDIS-u društveno odgovornim aktivnostima pristupamo strateški, trudimo se da potpora zajednici u kojoj poslujemo podrazumijeva brižljivo planiranje i kontinuitet, što i potvrđuje danas realizovana donacija. Takođe, podrška crnogorskom zdravstvu, bila je, a sigurna sam da će tako i ostati, naše posebno polje interesa”,  istakla je Magdalena Vukčević, rukovodilac Sektora za ljudkse resurse, opšte poslove i korporativne komunikacije.

Donacije koje su realizovane prethodnih godina utrošene su za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece i špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola. Prošlogodišnja donacija CEDIS-a od 25.000 eura Kliničkom centru utrošena je za potrebe Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]