Izbori u Nikšiću – CEMI na 100 odsto obrađenih glasova: Evropski tim za Nikšić 18 odbornika, Za budućnost Nikšića 11, Demokrate 10, URA i NP po 1, SDP bez cenzusa

3

U Nikšiću su u nedjelju, 14. marta održavani lokalni izbori na kojima pravo glasa imalo 58.833 birača, a glasalo se na 138 biračkih mjesta.

Na nikšićkim izborima učestvovale su četiri koalicije i dvije partije.

Na lokalnim izborimakoji u Nikšiću najviše mandata 18 osvojila je Evropski tim za Nikšić – DPS, SD, LP, PKS, koalicija Za budućnost Nikšića – DF, SNP  11, Mr Momo Koprivica – Mir je naša nacija – Demokrate 10, Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može Nikšić jedan, Miodrag Daka Davidović – Narodni pokret  jedan mandat, dok SDP – Srcem za Nikšić! nije prešla cenzus.

Nikšićki parlament ima 41 odbornika.

Izborni dan su obilježene brojne nepravilnosti, a na jednom biračkom mjestu intervenisala je policija jer je predstavnik koalicije Za budućnost Nikšića oteo glasačku kutiju od članova biračkog odbora kada su krenuli ka osobama koja treba da glasaju putem pisma.

Najveći gubitnik izbora u Nikšiću DF

Sumirajući prve rezultate izbora u Nikšiću zapaža se da je najveći gubitnik ovih izbora koalicija “Za budućnost Nikšića” koji je osvojio 5,5 hiljada glasova manje nego na parlamentarnim izborima u ovom gradu. Najveći rast zabilježila je koalicija koju su predvodile Demokrate.

3 KOMENTARI

  1. Sad neka zatvore granice.
    Dobili glasove ne koliko su se nadali i koliko života žrtvovali.
    Jadovi.
    Glasajte za dvojne državljane!

  2. Lično mi je najvažnije da su bukači i najretrogradniji DF dobro pljusnuo i to je početak kraja njihovih stranputica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]