Čestitke Crvenom krstu i volonterima iz dječijeg srca

0

 

Povodom 8. maja – Svjetskog dana Crvenog krsta učenici JU OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote, poezijom, slikom i riječima zahvalnosti uputili su čestitke volonterima i Crvenom krstu Kotor.

Oni između ostalog pišu:

“Hvala, Crvenom krstu, hvala što postojite, hvala što rizikujete svoje živote zbog mene, Marka, Jovane, bake Dragane… i moje komšinice kojima ste prijeko potrebni. Hvala što ste tu i znajte da u kesama ne nosite samo hranu, već spas, nadu i humanost za koje ne postoje riječi, već samo emocije i nezaborav.” -Tamara Nikolić

“Hrabrost i dobrota ljudske su vrijednosti koje se prepoznaju od najranijih vremena pa do danas. Iako je novo vrijeme donijelo neke nove idole i uzore, nadam se da se nakon ove situacije to promijenilo. U vremenu kada je čovječanstvo pogođeno korona virusom, u našem gradu imamo heroje koji se nesebično nude za pomoć onima kojima je najpotrebnija. Volonteri Crvenog krsta i medicinski radnici su marljivo radili i borili se sa ovom pošasti novog doba. Noseći hranu i namjernice do najudaljenijih i najnepristupačnijih mjesta naše domovine pokazali su hrabrost, ali i solidarnost prema drugima.
Medicinski radnici nesebično su pomagali oboljelima i rizikovali svoje zdravlje kako bi pomagali ugroženima. Oni su dali primjer kako se ponaša u teškim životnim situacijama, pa zaslužuju našu podršku i poštovanje. Ovim putem želim da se zahvalim ljudima dobrog srca, volonterima, medicinarima koji su brinuli o nama. Velika hvala, prije svega, za lijep primjer. Nadam se da će svi moji vršnjaci zamijeniti trenutne idole- jutjubere i rijaliti igrače, sa onima koji su iz ove teške situacije izašli kao heroji. Veliko poštovanje VOLONTERIMA CRVENOG KRSTA, MEDICINARIMA, ali i našim profesorima koji se trude da znanje ne izostane…”, čestitke su iz pera Milana Mijanovića učenika VI3 razreda OŠ “Savo Ilić” iz Dobrote.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]