Cijena eurosupera 95 viša od prosjeka u regionu

0

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema podacima iz novog Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,43 eura. U Hrvatskoj se može kupiti za 1,48 eura, Albaniji za 1,44 eura, a u Srbiji za 1,41 eura.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 1,24 eura i Bosni i Hercegovini (BiH) 1,21 eura.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 1,18 eura, a najskuplji stanovnici Holandije 1,96 eura.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,3 eura. U Hrvatskoj se može kupiti za 1,47 eura, u Srbiji za 1,44 eura, a u Albaniji za 1,42 eura.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 1,18 eura i Sjevernoj Makedoniji 1,11 eura, što je najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Švedske 1,92 eura.

Ministarstvo na sedmičnom nivou objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u regionu i Evropi.

Autor: Dnevne.me   Izvor: Agencija Mina Business

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.