Cirkus za dešpet najbolja maska na kotorskom maskenbalu

2
Cirkus za dešpet, prva nagrada i nagrada publike

U okviru zimskih kotorskih karnevalskih fešti, u subotu 22. februara je u PC „Vukšić“ održan veliki tradicionalni maskenbal.

Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje i najoriginalnije, jer je u maškaranom điru, na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem, bilo preko 100 kvalitetno urađenih maski.

Nagradni fond je iznosio 3.200 eura.

Žiri u sastavu: kapo karnevala Luka Knezović, predsjednik i članovi Sonja Seferović, potpredsjednica opstine Kotor, Biljana Marković, novinarka dnevnog lista “Dan”, meštar Boris Radovic i mr Lana Bokan, akademska vajarka je proglasio grupnu masku Cirkus za dešpet za najbolju i dodijelio joj 800 €.

Nagradu od 600 € 2. mjesto na maskenbalu žiri je dodijelio maski Kažin o saloona, a 400 € tj. treće mjesto je pripalo maski Dalmatinci i kruela.

Kažin o saloona, II nagrada

Candy shop je osvojio 300 €, Kremenko i kamenko 200 €, a Miševi iz visokog društva 100 €.

Nagradu publike i 800 € podjelile su maske Kremenko i Kamenko i Cirkus za dešpet.

Za dobar štimung na maskenbalu pobrinuli su se The grupa i Ansambl Toć.

Program su vodili Karolina Radulović i Brane Knezović.

Dalmatinci i kruela, III nagrada

Progam Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala 2020. završava se u nedelju, 23. februara od 15 sati velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala, nakon čega će biti održan koncert Tri kvarta i Jelene Rozge na glavnom gradskom trgu.

Kremenko i Kamenko, nagrada publike

Humoristično – satirični list KARAMPANA, koji tradicionalno izlazi na dan karnevala, u prodaji je na kamenom kiosku TO Kotor, ispred ulaza u stari grad.

Cijena je 2,00 eura.

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizaror Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Sponzori su: Poslovni centar “Vukšić”, Verige 65, YU Briv, Café bar “Siempre”, Crnogorska plovidba, HTP “Fjord”, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Knjaz Miloš Montenegro DOO, Acqua Bianca, Labud tende, konoba „Marius“ i Đir taxi.

Medijski sponzor  Skala radio

2 KOMENTARI

  1. Bravo Skala. Izvjestaj sa lica mjesta. Uvjek ste tu.
    Nazalost Javni servis , kao i uvijek kasni . Mozda objavi sutra.
    U svakom slucaju prava festa za oci i jos ljepse maske.
    Duh Kotora neka zivi kroz maskenbal i Krneval

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]