Čišćenje bujičnih kanala, potoka, šahti i slivova jesenjim kišama u susret

0
Potok Zvjerinjak - iz arhive

Zoran Mrdak

audio: Zoran Mrdak

Kiše dolaze, jesenji pljuskovi i nevere stvaraju brojne probleme na mnogim mjestima, saobraćajnicama, priobalnim putevima, u dijelu starog grada i na seoskom području.

Prošle jeseni bilo je popolava i izlivanja bujičnih kanala, bukova i pravih rijeka od obilnih kiša  koje su u bujicama nosile šljunak, granje i ostali otpad iz gornjih naselja do mora.

U kakvom su stanju bujični kanali, šahte i potoci i da li komunalne službe spremno dočekuju jesenje padavine, pitali smo Zorana Mrdaka, direktora kotorskog Komunalnog preduzeća.

Ovih dana komunalci rade na Prčanju kod hotela “Vrmac“ gdje su završili okošavanje u gornjem dijelu bujičnog kanala.

U donjem dijelu ispod magistale u nastavku  čiste nanose koji su veoma izraženi.

Osim toga posebna pažnja je posvećena  gornjem dijelu toka bujičnog kanala “Zvjerinjak“ u Škaljarima, gdje su očišćeni djelovi kaskada u gornjem dijelu vodotoka.

Komunalci danas, u dogovoru i po nalogu Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, nastavljaju čišćenje “Zvjerinjaka“.

Riječ je ozbiljnom poslu, jer se radi o velikim nanosima u donjem toku ovog potoka što je posljedica njegove dugogodišnje zapuštenosti i nečišćenja kompletnog kanala od početka do kraja, rekao je Mrdak.

Osim pomenutih aktivnosti na čišćenju bujičnih kanala, komunalci redovno čiste rešetke, šahte.

Međutim, za vrijeme jačih kiša i u njima su veliki nanosi iako su šahte prethodno očišćene.

To pokazuje nesavjesnost građana koji u rešetke, bujične kanale i vodotokove, bacaju sve i svašta, od smeća i komunalnog otpada do veš mašina, rekao je Mrdak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]