Čišćenje i uklanjanje posljedica nevremena u Kotoru

2
šetalište u Dobroti - foto: Talija Nikolić

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Na raščišćavanju posljedica nevremena, koje je izazvalo poplave u Kotoru, danonoćno su angažovene ekipe komunalaca kotorskog Komunalnog preduzeća.

Posebna žarišta bila su u dijelu kotorske autobuske stanice gdje su se sa velikim nanosima materijala i bujica borili uz pomoć dvije specijalne mašine i bagera, a potom su kamionima odvozili velike količine materijala.

Takođe su bili i zakrčeni putevi prema Trojici od zelenih izvaljenih grana i drveća na kolovoznoj traci, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Komunalnog preduzeća.

Još uvijek se čiste veliki nanosi zemlje i  šuta na brojnim mjestima koji su posljedica neuređenih gradilišta i građevinskih objekata, posebno na trećem putu u Dobroti.

Ekipe komunalaca su uspjele da uklone uglavnom sve što je od nanosa bilo na putevima i saobraćajnicama u opštini.

Kotorska riva koja je zbog velikih voda i blata bila ugrožena, danas je oprana.

Komunalci sad  čiste rešetke i bujične kanale kako bi se obezbijedila njihova propusnost, kazao je Mrdak.

2 KOMENTARI

  1. Lijepo je to što se odmah poslije nevremena počelo čistiti i odnositi ono što je nevrijeme nanijelo. Ne želim nikome zamjeriti, samo podsjetiti da imamo svakodnevno u luci po dva ili tri broda sa po 3 – 4000 putnika na svakom, i da im treba pružiti barem čisti i oprani grad. Opralo se prostor ispred starog grada, ugostitelji su oprali dio šetališta ispred njihovih kafića u Dobroti, trebalo bi da neko opere i dio šetališta ispred samoposluge “Aroma” u Dobroti, jer svi turisti šetaju ovim dijelom , o nama građanima da ne govorim, Dakako da neko treba da snosi i troškove ovih radova, a to nikako nebi trebalo da budu samo opštinski komunalci, kao jedini zaduženi, bio bi red da oni koji najviše zarađuju od kruzera izdvoje neku paru i plate da se naneseno od nepogode sredi, valjda ne misle da će im zarada doći a da oni ne mrdnu repom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]