Čišćenje morskog dna u susret Danu planete Zemlje

1
čišćenje Kotorskog zaliva

Nevres Đerić

Nevres Đerić

U susret Danu planete Zemlje, d.o.o. Boka  gard security Kotor i Uzgajališe  “Školjke Boke” protekla dva dana  obavljaju čišćenje morskog dna od rjeke Ljute do plantaže školjki  u Orahovcu.

Do sada je morsko dno očišćeno u dužini oko 200 m, dubini do 6-10 m i širini od obale 10-15 m.

Tom prilikom, kazao je za Skala radio Nevres Đerić, izvršni direktor d.o.o. Boka gard Security, izvađena je izvjesna količina gradđevinskog materijala (cijevi, kablovi), posuđe i 6 automobilskih guma, što na žalost svjedoči o nesavjesnom ponašanju građana koji u more bacaju ono što im više ne koristi.

Aktivnosti čiscenja morkog dna obavili su Živorad Vlku i Nevres Đerić.

Aktivnost se nastavljaju u utorak 21. i srijedu 22. aprila u organizaciji d.o.o. Boka Gard i Uzgajalista školjki “Školjke Boke” u saradnji sa Institutom za biologiju mora Kotor, kotorskom Gimnazijom, Osnovnim školama “Savo Ilić”, i “Njegoš” uz više ekološko-edukativnih aktivnosti, kazao je Đerić.

1 KOMENTAR

  1. Neka ovi dobri ljudi Nevres i Zivorad podju na drugu stranu od rijeke Ljute put Kavalina pa ce vidjet pravi buvljak. Tamo ima sto hocete i sto jos nijeste vidjeli nikada na svijet. Prava antikvarnica djubara od nesavjesnih gradjana. Surgavali su u more sve sto im je pod ruku doslo. Blagos nama sa tako svjesnim i otrjesitim narodom.
    Cestitam vam Dan planete zemlje i da je jos vise zagadimo da nam djubar do grla dodje. To vi je ekologija…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]