Čisti, recikliraj i umjetnost stvaraj

1
Zgrada nekadašnje Jugooceanije

Predrag Šušić

Trodnevna pozorišna radionica o zaštiti životne sredine, u okviru međunarodnog projekta “Parlament Riba”, biće održana od 10. do 20. juna u Kotoru izložbom u “Dukley art centru” u zgradi “Jugooceanije”.

Ovim projektom se promoviše globalna opasnost po okeane od otpada.

Realizacija projekta u našoj zemlji biće okončana izvođenjem predstave u okviru “KotorArta” 2.  jula u Kotoru, uz podršku Eko centra “Delfin”, “KotorArt” i OŠ “Drago Milović” iz Tivta.

Pozorišnim predstavama u  svakom regionu prethode trodnevne radionice na temu životne sredine za učenike osnovnih škola.

U tivatskoj OŠ “Drago Milović“ se ovih dana održava ekološka radionica u sardnji sa tri njemačke fondacije, saopštio je za Skala radio Predrag Šušić, organizator nastave u ovoj školi.

Cilj je razvijanje svijesti kod mladih i uopšte o čistoći, prije svega zaštiti  mora i priobalnog područja.

U okviru radionice đaci prikupljaju otpad na plažama za reciklažu.

U likovnoj  redionici  učenici će od prikupljenog materijala raditi likovne radove koji će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi u Dukley centru u Kotoru.

Takođe će djeca od recikliranog materijala izrađivati muzičke instrumente.

Šušić je izrazio zadovoljstvo što je tivatska  škola uključena u ovaj projekat, vjerujući da se ovakvim aktivnostima podiže svijest stanovništva na viši nivo, a uz pomoć prijatelja iz Njemačke.

1 KOMENTAR

  1. Umjesto da je zagrada JOGOOCEANIJE nova zgrada Opštine i opštinskih službi, mi smo dali bivši gigant raznim propalicama.. Prosto me sramota.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]