Članica Biračkog odbora najavila prijavu protiv Kovačevića: Vrijeđali su me, oteli su kutiju iz vozila

0

Članica Biračkog odbora Ivana Sarić najavila je krivičnu prijavu protiv nosioca liste Za budućnost Nikšića Marka Kovačevića i njegovih aktivista povodom incidenta koji se dogodio danas u Dragovoj Luci.

Sarić je izjavi za CdM kazala da su je vrijeđali i prijetili joj, njenog kolegu “gazili”, nakon čega su i oteli biračku kutiju koja se nalazila u automobilu. Da se incidident dogodio potvrdio je i posmatrač CEMI-a, dok je Kovačević kazao da nije došlo do fizičkog napada i da nije bilo “nikakvog otimanja”.

Sarić je za CdM ispričala da su četiri člana Biračkog odbora uzeli kutiju za glasanje putem pisma i stavili je u auto, a da su posmatrači iz kolacije Za budućnost Nikšića i Narodnog pokreta trebalo da kolima idu iza njih.

“Predstavnica Opštinske izborne komisije je rekla da je to u redu, i da kutija može biti u gepeku, kako bi sve bilo transparentno. Oni kao posmatrači su trebali da budu u autu iza nas. Kada smo krenuli, ta dva momka su kazala da moramo sačekati jer nemaju vozilo, što smo mi ispoštovali”, pojašnjava Sarić.

Kako dodaje, nakon nekog vremena stigao je kombi i veći broj manjih automobila, koji su im blokirali put.

“Iz tih auta izašlo čini mi se 50 momaka. Mi smo morali izaći jer je put bio blokiran. Počeli su da vrijeđaju, da prijete, da se unose u lice. Mog kolegu su gazilu nogama. Nije mi bilo prijatno sa toliko razjarenih momaka”, rekla je Sarić. Prema njenim riječima, u tom trenutku se osjetila ugroženo zbog čega je i pozvala policiju. Ona tvrdi da je pripadnike CB Nikšić čekala punih 39 minuta.

“Kada su stigli stali su 200 metara od nas. Potom je stigao i Marko Kovačević sa novinarima, a među njima je i neka srpska televizija. Ja sam kazala da nemam komentar. Kovačević sa potom njih 15-ak nama nepoznatih lica upao na biračko mjesto u učionici bez maski, samim tim nijesu poštovali epidemijološke mjere. Ponašao se drsko, bezobrazno, bez uvažavanja i poštovanja prema svima nama članovima Biračkog odbora”, rekla je Sarić.

U međuvremenu je, navodi, došlo do “čupanja” sa izbornim materijalom, pa je iz njihovog automobila oteta biračka kutija.

I posmatrač CEMI-ja prijavio je da je na biračkom mjestu 118 došlo do remećenja reda.

“Nakon što su članovi BO uzeli kutiju za glasanje putem pisma i stavili je u auto da bi krenuli ka licima koja treba da glasaju, ista je od predstavnika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, u prisustvu nosioca te liste, oduzeta i stavljena u automobil predstavnika koalicije”, kazali su ranije danas  CEMI-ja. Dodali su i da je na tom biračkom mjestu registrovano i veliko prisustvo neidentifikovanih lica koji su pripadali različitim grupama, i umalo je došlo do sukoba između njih.

S druge strane, Kovačević kazao je da na biračkom mjestu 118 Dragova Luka došlo do problema kada Birački odbor nije dozvolio predstavnicima opozicije da zajedno ponesu glasačku kutiju za glasanje putem pisma.

Kovačević je rekao da je opoziciji rečeno da mogu da ih prate kolima i da je isti problem bio i na drugim biračkim mjestima.

Tvrdi da je ušao i razgovarao sa članovima Biračkog odbora i da su mu oni rekli da je to u skladu sa mišljenjem Opštinske izborne komisije, iako je mišljenje OIK da treba da idu i dva predstavnika opozicije. Rekao je da nije bilo otimanja biračkog materijala, već da je član Biračkog odbora iz opozicije premjestio kutiju u svoj automobil i tražio da zajedno idu da bi se realizovalo glasanje putem pisma, ali da je to odbijeno.

J.L., CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].