CP: Populizam partija koje su trenutno na vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom

0
Sa jučerašnje tribine

Crnogorski pokret je juče održao tribinu “Za jedinstvenu Crnu Goru“”u kotorskoj  Mjesnoj zajednici Dobrora 2.
Građanima Kotora su približeni zakljčci okruglih stolova koje je Crnogorski pokret organizovao u maju ove godine, platforma koja je donešena 17.maja 2017. na završnom skupu u hotelu Hilton i koja sadrzi pet politika koje će Crnogorski pokret, zajedno sa partijama koje su prihvatile platformu (SD, LP i Crnogorska), protežirati na svim nivoima države do njenog prihvatanja, kao i ciljeve i djelatnosti koje će Crnogorski pokret  preduzimati u budućnosti.

Na tribini su govorili: Stevo Vučinić, Crnogorski pokret, Pero Radulović, Liberalna partija, i Slobodan Jovanović, Crnogorski pokret.

Posebno je istaknuta situacija u Kotoru dolaskom nove vlasti, zahtjev za osnivanje zajednice opština koje bi sačinjavale opština Budva, Kotor i Herceg Novi, te nepoštovanje državnih praznika i državnih simbola u tim opštinama. Govornici su istakli da je to nedvosmisleni dokaz da su priče o tome da su partije koje su preuzele vlast u tim opštinama građanske obična mimikrija i da su svojim odnosom prema jednom od najvažnijih praznika države Crne Gore, Danu nezavisnosti, pokazali da se iza priča o građanskim partijama kriju isti oni velikosrpski nacionalisti iz prošlosti, sa sada promjenjenom taktikom. Odaslata je poruka da se neće mirno posmatrati kako se teška ekonomska situacija i nezakonito ponašanje pojedinih nivoa vlasti iskorišćava u zavođenju građana i da se neće i ne smije dozvoliti da takvu situaciju iskoristite oni koji već dvije decenije atakuju na Crnu Goru i njenu samobitnost, kako bi ostvarili svoje ciljeve.
Uniformisana odijela, crvene kravate je marketinški potez koji bi trebalo da promoviše staru maksimu “red, rad i disciplina”, što je stara demagoška i populistička matrica koja se uvijek primjenjuje u trenucima krize. Takođe je poručeno da se svi problemi društva moraju rješavati tako da se ne ugrozi do sada postignuto i da se ne ugrozi ono što moramo učiniti u oblasti svih pet politika koje su promovisane platformom donešenom u hotelu Hilton 17. maja, ove godine. A to su: kulturna, prosvjetna, naučna, jezička i vjerska.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].