CP: Proslava tzv. Podgoričke skupštine bezočan čin nečasnih ljudi

2

Tzv. Velika narodna skupština, poznatija kao Podgorička skupština, i ono što se događalo nakon nje predstavljaju, kako to napisa beogradski novinar Pantelija Jovović u svom djelu “Crnogorski političari“ iz 1924.godine, “najgrozniji spomen srama i stida zvaničnoga Beograda“.

Iako je i sam proživio golgotu srpske vojske, Jovović piše: “Golgota, koju je preživljavala Srbija za vreme evakuacije kroz albanske gudure, ni približno nije ravna onoj Golgoti, koju je Crna Gora preživela za vreme Ujedinjenja.“

Naravno, nije tu bilo nikakvog “ujedinjenja“ već bezočne, protivpravne i stravičnim nasiljem ostvarene aneksije Crne Gore od strane kraljevine Srbije.

Slaviti godišnjicu takvih događaja predstavlja bezočan čin nečasnih ljudi, koji bi i danas ponovili takvo nešto da im se pruži prilika.

Ambasador Srbije, zemlje koja zna da reaguje na proslave Oluje u Hrvatskoj i na svaku prigodu koja ne vodi računa o srpskim žrtvama, svojim prisustvom je iskazao zvaničan stav Beograda prema nasilju u Crnoj Gori od strane srpske vojske i domaće pete kolone, nasilnoj aneksiji Crne Gore 1918.godine, čime zvanični Beograd pokazuje da nikada nije odustao od sličnih ambicija.

Prisustvo Momčila Krajišnika nije nikoga začudilo jer je takvom skupu prirodno prisustvo pravosnažno osuđenog ratnog zločinca.

Ono što deprimira svakog časnog građanina Crne Gore jeste odsustvo bilo kakve reakcije vlasti na ovu otvorenu provokaciju.

Valjda je danas bjelodano jasno da je eparhija SPC u Crnoj Gori śedište organizovanih napada na Crnu Goru, mjesto đe se slavi prolivanje crnogorske krvi kao najuzvišeniji čin, bez namjere da se odustane od onoga što im je namjera.

A to je repriza događanja iz vremena prije nešto manje od jednog stoljeća.

Zato tražimo od vlade Crne Gore da odlučno uvede red u djelovanje eparhije SPC u Crnoj Gori i svih drugih vjerskih zajednica, jer je vrijeme za takvo nešto davno prošlo.

To veoma jasno pokazuje ruganje i vrijeđanje ośećanja svih građana Crne Gore crnogorske nacionalnosti proslavom zločina nad njim u vjerskom objektu SPC od prije neki dan.

Crnogorski pokret

2 KOMENTARI

  1. Smeta Stevu i Purku Srbin Krajišnik koji je pozvan na obilježavanje jednog značajnog jubileja, ali im ne smeta zločinac Glavaš u Saboru.

    • Uh, skoro zaboravih zločinca Merčepa! Taj ima svoju političku stranku. Ma, za Purka su samo Srbi din-dušmani… Žalost i bijeda, erozija elementarnog ljudskog ćudoređa. Bye, bye, Purko, bye, bye, Stevice!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.