CP: Vlast nastavlja da ponižava CPC

0
Crnogorski pokret

Zabrana  MUP-a Crne Gore održavanja vjerskog skupa povodom osveštanja crkve guvernadura Radonjića, Sveti Arhanđel Mihailo u Raićevićima, Njeguši, predstavlja nastavak ponižavanja CPC, njenih vjernika, pripadnika crnogorske nacije i svih građana Crne Gore koji poštuju državu Crnu Goru. Vlasti Crne Gore dozvoljavaju da jedna neregistrovana u nezavisnoj Crnoj Gori vjerska organizacija teroriše građane crnogorske i drugih nacionalnosti, bezočno svakodnevno pokazujući da im niko ništa ne može. Da farsa bude veća optužuju državu Crnu Goru za ugrožavanje njihovih prava, praveći spregu sa vlastima republike Srbije i jednom karikaturalnom ličnosti iz BIH koja je umislila da je svesrpski mesija.

Zakazujući u isto vrijeme, na istom mjestu skup u Raičevićima SPC pokazuje da joj niko ništa ne može u Crnoj Gori, te da istom metodom može izdejstvovati zabranu održanja skupova i Dukljanske akademije, PEN-a, Matice crnogorske, Crnogorskog pokreta, … na kraju će, kako je krenulo,  i Vlada morati da drži tajne sjednice da Amfilohije ne zakaže na istom mjestu i u isto vrijeme skup. To je toliko jadno i providno da predstavlja sramotu države Crne Gore u kojoj mjeri se jedan pop ekspoziture strane crkve ruga Crnoj Gori.

Podsjećamo vlasti Crne Gore da su to postali u velikoj mjeri glasovima nacionalnih Crnogoraca i da moraju poštovati tu činjenicu ukoliko žele da to i dalje tako bude. Umjesto da rješavaju crkveno pitanje donošenjem Zakona o vjerskim zajednicama, rješavaju pitanje uzurpacije crkvene imovine, uništavanja crnogorske sakralne baštine, vlasti Crne Gore dozvoljavaju nesputano mahnitanje jedne strane vjerske organizacije i njenog korifeja u Crnoj Gori.

Ponižavajući i diskriminišući crnogorsku naciju, njenu Crkvu, jezik, tanji se strpljenje većine nas, kaže se u saopštenju Crnogorskog pokreta dostavljenom Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]