CPC: Uskršnja tribina i duhovna akademija

3

Crnogorska pravoslavna crkva – Eparhija kotorsko-primorska organizuje Uskršnju tribinu i duhovnu akademiju, koje će biti održane u subotu 11. aprila u Kulturnog centru “Nikola Đurković” u Kotoru.

Na tribini, naslovljenoj “Položaj CPC u svijetlu aktuelnih dešavanja“ govoriće: Arhiepiskop Kotorski i Primorski Gospodin Symeon, Milorad Popović, Bosiljka Kankaraš, Sreten Vujović, Stefan Marković, Đoko Radonjić.

Tribina će biti održana u 18 sati, a u 20 sati je Duhovna akademija.

U umjetničkom dijelu  programa učestvovaće: harfistkinja Milica Kankaraš, flautista Lazar Muhadinović, KUD “Njegoš” Cetinje, recitatorka Milica Radović, zatim Stefan Marković, narodni guslar i recitator, predsjednik Crkvene omladine Crnogorske pravoslavne crkve.

3 KOMENTARI

  1. ..Crnogorski Badnjaci ispred Crnogorske Crkve u starom Kotoru(treba ga edukovati-da prozbori “kršćanski”-da se ne nalažu pred zatvrom)-nazivajući ih prao po “kršćanski”:”logorska vatra”-a evo bora mi smetaju mu na “veliku pagansku subotu”-i GUSLE-koje su mu donijeli u “krpu na toljagu” u ove krajeve njegovi vrli prci(nona pod hipotekom”?) iz west Ercegovine i Sinjske krajine! Mašala-siromah(na turskom fukara)vazde progovara-s’proljeća-jerbo vri mu (VASA VACUA!)-pa je tako poslije njegovih/njihovih svinjarija maja 2012 godine-oko izbora u Tivtu-na onoj školi brljao i prijetio Hrvatima-autothnom narodu u Boki i Crnoj Gori-tražeći “autonomnu boku”-“za srbe i hrvate”-zarad budućnosti njihove đece-uz posprdu “i Grbljani su” Bokelji! E to vam je taj”srbin-sa portala Analitke”-u raznim kaki bojma(ni/t/kovima!) koji širi ljubav prema ovima gore sa brda-šljeglih u “njihovu boku”- uz “gusle” nalažući “logorske vatre”-pred “zatvorom” u Kotoru-što je neprimjereno starim kotoranima i Kotoru” reče marta(jopet s’prolječa) na ovaj portal:”da su tako mislili njegovi i da tao misli i on-da je okupacja boke dolazila sa brda gore,a ne sa mora-civilizacije”!! Nesrećnik-životari u XXI vijeku-a nagoni mu životnjiski iz doba bitisanja njegovih prapredaka-na grane-sa kojih su šljegli na zemlju-i rokću li rokću i u XXI vijeka! Mašala-Jevropo kave te sve muke čekaju-da gi primiš(ovakve beštije “Bokelja i bokeljčiće”) u tu “civiliaciju”!

  2. Poslije diskoteke Maximus kad na Veliki petak vec tradicionalno “veliki vjernik” Aca Lukas zabavlja nista manje “vjernu “crnogorsku mladez,na Veliku subotu kad sav hriscanski svijet, nakon Hristovog stradanja,u miru iscekuje Uskrs nekakvi anonimusi organizuju guslarsko vece.

    Mislim da su Djoko i drustvo o jednom trosku ovo trebali organizovati nocas u diskoteku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]