Crkva Sv. Pavla u starom gradu prioritet

3
crkva Sv. Pavla

Magud

Ivo Magud

Kada će biti okončani započeti radovi na području kotorske opštine, budući da uskoro stupa na snagu odluka o zabrani gradnje tokom turističke sezone, i koji će poslovi zbog prioriteta biti nastavljeni i tokom ljeta.

Ovo pitanje Skala je postavila Ivu Magudu, direktoru Opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora koji je odgovorio da će ulica u Daošinama biti kompletno završena za najduže deset dana i odmah će se asfaltirati dio puta u naselju Sv. Stasije u Dobroti, i priključak na put Stara Fortica – Lastva Grbaljska, čiji su grubi radovi završeni.

Potom slijedi izgradnja pješačke staze od pothodnika prema Plagentima, to jest od Doma zdravlja prema Institutu za biologiju mora.

Prioritet je završetak crkve Sv. Pavla koja dobija funkciju multimedijalne dvorane i ona će se raditi i tokom turističke sezone.

U toku su pripreme tendera za izbor izvođača na spoljašnjem i unutrašnjem uređenju objekta crkve, koji neće uticati na tok turističke sezone, kako bi ovaj posao bio završen do novembra i Dana opštine Kotor, kazao je Magud.

Što se tiče investicionog održavanja lokalnih puteva u dužini od oko 180 kilometara, čiji je jedan dio završen prošle godine, za preostale puteve počev od saobraćajnica kroz Industrijsku zonu, Grblja i Krivošije, čeka se spisak potrebnih licenci od Ministarstava prostora i turizma.

Obzirom da se u najvećem dijelu radi o presvlačenju puteva asfaltnom masom, a da je ljetni period idealan za ovaj posao, Direkcija će odmah po dobijanju licenci raspisati tender za izvođača radova.

3 KOMENTARI

  1. Vama ne treba kino gore na Krivosije jer ste se svi spustili u Boku a gore su ostali smo medjedi kojima i ne trba kino

    • e zuti lemoone tebe ne treba wc papir .
      Boku si ti zagadio a ne ja i tebi je kondot u more. Sram te bilo. A tebe treba pamet da bi bio malo bolji od maloga meda koji je za tebe sve i svja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].