Crna Gora mora biti naklonjena zapadno-evropskom turističkom tržištu

0
Sajam turizma u Beogradu

Marko Petričević

Marko Petričević

Na najvećem regionalnom sajmu turizma u Beogradu, koji je okupio 1.100 izlagača iz preko 50 zemlja na preko 30.000 kvadratnih metara, kod velikog broja izlagača i organizatora putovanja, se uočava rezervisanost i blaga distanciranost od zapadno-evropskih destinacija.

Svi čekaju što će biti sa preko 4 miliona Rusa, koji po svoj prilici, ove godine neće putovati u Tursku, primjećuje Marko Petričević, direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom.

On je za Skala radio ukazao da je Crna Gora prije dvije godine već upadala u ovu zamku i smatra da smo izvukli zaključak uz njegovo insistiranje da se ponovo preispitamo i uložimo dodatne napore da ostanemo lojani zapadno-evropskom tržištu koje je svakako naša perspektiva.

Ovo je u skladu sa naporima i strategijom Ministarstva turizma i održivog razvoja, što će po, mišljenju Petričevića, dati sinergetski efekat uz razumijevanje crnogorskih hotelijera da ostanu naklonjeni zapadno-evropskim gostima, bez obzira na moguće bolje platežne goste iz Rusije koji ove godine neće ići u Tursku.

Petričević se osvrnuo i na cijene, budući da ćemo ove godine zbog velikog interesovanja za našom destinacijom imati logički pritisak za povećanjem cijena.

On apeluje na hotelijere da lako ne upadaju u tu zamku i da revidiraju svoju cjenovnu politiku, to jest da je drže na nivou koji je u skladu sa kvalitetom koji nude.

Petričević smatra da već treba razmišljati o 2017. i 2018. godini, jer pravi gost traži dobar kvalitet za pristupačnu cijenu.

Cilj turistički poslenika je da se ove godine dostigne magična milijarda prihoda od turizma, kao i da povećamo i stabilizujemo naše prisusustvo na zapadno-evropskom tržištu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].