Crna Gora mora ostati bezbjedna turistička destinacija

0
Panelisti

Turizam je privredna grana koja predstavlja oslonac razvoja crnogorske ekonomije i zato Crna Gora mora konstantno da radi na poboljšanju  svojih turističkih kapaciteta koje je moguće jedino u bezbjednosno stabilnom okruženju.

Kotor mora ostati bezbijedna turistička destinacija, a kotorska opština je pravi primjer dinamičnog razvoja turističke privrede u kojoj se svake godine broj gostiju povećava, kazao je kotorski gradonačelnik dr Aleksandar Stjepčević, otvarajući konferenciju pod nazivom “Turizam i bezbjednost: Ka članstvu u NATO”.

Razvoj turizma za sobom povlači i porast direktnih stranih investicija kroz izgradnju novih turističkih kapaciteta.

Zato imperativ države mora biti stvaranje bezbijednog ambijenta za nesmetan razvoj ove privredne grane, poručio je Stjepčević.

Vesko Garčević, nacionalni koordinator za NATO je podsjetio da se turisti iz Evrope sve više odlučuju za našu državu kao turističku destinaciju, jer se u Crnoj Gori osjećaju sigurnijim i bezbjednijim.

Kotor je pravo mjesto za ovakve razgovore, kazala je Milica Kovačević ispred Centra za demokratsku tranziciju, a današnju konferenciju je pozdravila i diplomatska predstavnica NATO-a Barbora Maronkova.

Konferencija je organizovana u multimedijalnoj sali crkve Sv. Pavla kroz tri panela, na kojima su o turizmu u kontekstu bezbijednosti govorili brojni predstavnici turističke privrede Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, Uprave policije i Službe zaštite i spašavanja Kotor, Gorske službe spašavanja, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Direktorata za pomorski saobraćaj i Luke Kotor.

Gradonacelnik dr Aleksandar Stjepčević
Vesko Gačević
Veliko interesovanje
sa konferencije "Turizam i bezbjednost"

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]