Crna Gora u trodnevnoj žalosti

4

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, iz Vlade je saopšteno da će zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova

Građani Crne Gore još uvijek su u šoku i nevjerici nakon jušerašnje nezapamćene tragedije koja se dogodila na Cetinju.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je došlo do pucnjave u kojoj je, kako se sumnja, stradalo najmanje 11 osoba, a šestoro je povrijeđeno.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja na Cetinju kazala je da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba.

Foto: Mediabiro

Prema još uvijek nezavničnim informacijama, napadač Vučko Borilović (34) otvorio je vatru u naselju Medovina, usmrtio je 10 osoba, među kojima je dvoje djece.

Tragediji je prethodila porodična svađa, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju, a kako se sumnja ubio ga je sugrađanin.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je sinoć da su četiri osobe povrijeđene u večerašnjem masakru u Cetinju zbrinute u toj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da su ubijena djeca od osam i 11 godina. Za sada nije jasno što je potaklo Borilovića na ovako gnusan čin, naveo je Brđanin.

Tugu sa crnogroskim narodom i saučešće crnogroskom državnom vrhu uputili su brojni regionalni i svjetski zvaničnici.

Foto: Cetinjski list

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, iz Vlade je saopšteno da će zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

aktuelno

4 KOMENTARI

  1. Kotorskom naselju Muo,cijelu noc tresti muzika,pjesma…Niko od nadleznih,..policija,komunalna policija…ne reaguje..Sramota neljudi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].