Crna Gora uskoro donosi zakon o zabrani upotrebe određenih plastičnih proizvoda

0
Jasna Vujović

Povodom 15. marta – Međunarodnog dana potrošača načelnica Direkcije za zaštitu potrošača Jasna Vujović je istakla da Ministarstvo ekonomskog razvoja snažno i predano radi na sprovođenju zaštite potrošača u Crnoj Gori kao i na jačanju administrativnih kapaciteta za uspješno sprovođenje potrošačkog zakonodavstva.

Ona je istakla da je prošle godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopuna Zakona o zaštiti potrošača kojim su u naše zakonodavstvo u potpunosti transportovane direktive EU o pravima potrošača i direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova.

Napominje da će Vlada Crne Gore za poslednji kvartal 2021. godine u svom programu imati prijedlog Zakona o upravljanju otpadom kojim je predviđeno ograničavanje upotrebe i zabrana upotrebe određenih plastičnih proizvoda te se na taj način i Crna Gora pridružuje ovom globalnom pokretu – zabrani upotrebe plastike i plastičnih proizvoda koja je ujedno i ovogodišnja tema Potrošačke internacionale.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je kreiralo i pokrenulo aplikaciju ”Potrošač” putem koje, na brz i jednostavan način, mogu prijaviti kršenje prava potrošača Upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu ekonomskog razvoja, Direkciji za zaštitu potrošača i poziva sve građane i građanke koji su korisnici pametnih uređaja, da se putem ove  aplikacije informišu o svojim pravima kao i da prijave sve nepravilnosti prilikom kupovina roba i usluga.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]