Crni korona bilans: Za 14 dana marta više preminulih nego tokom čitavog januara

1

Od posljedica korinavirusa, juče je u Crnoj Gori preminulo još sedam osoba, što znači da je od početka marta ukupno je preminulo 126 osoba.

Podsjetimo da su za 31 dan januara preminula ukupno 123 lica.

Klinički centar Crne Gore juče bilježi i najveću hospitalizaciju COVID pacijenata, ali i najveći broj životno ugroženih još od pojave koronavirusa u Crnoj Gori. Njih 141 je bilo juče hospitalizovano u KC, a ono što je sve dodatno usložnjava i alarmira je da je bilo rekordnih 82 životno ugroženo.

Crna Gora je na prvom mjestu po svim lošim parametrima u borbi sa COVID19. Prva je u regionu po broju hospitalizovanih od COVID-19 na 100 hiljada stanovnika, te po broju aktivno oboljelih od COVID-19 na 100 hiljada stanovnika. Takođe, najveća četrnaestodnevna incidencija novih slučajeva infekcije koronavirusom na 100 hiljada stanovnika bilježi se u Crnoj Gori.

Nakon svih ovih brojki, jasno je zbog čega je i prvi čovjek Instituta za javno zdravlje Igor Galić javno izjavio da Crna Gora ne kontroliše epidemiju.

Svi ovi podaci jasno upućuju da je situacija izmakla kontroli, a čini se da se ne nazire rješenje. Imunizacija ide sporo, mjere su vrlo kontroverzne i ne daju rezultate, a i građani se ponašaju kao da mjera i korone nema.

CdM

1 KOMENTAR

  1. Sad će svi i sve biti dobro.
    Zatvaraju se granice jer su prošli izbori.
    Izbor je zaista na vas ovakve kakvi ste nikakvi i nesposobni se zna, ali politički toliko ostrašćeni da prevazilazite kodeks i zakletve to niko nije mogao pretpostaviti.
    Srećno oslobodioci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]