Crnogorska Akademija nauka i umjetnosti i Regionalni vodovod potpisali sporazum o saradnji

0
Goran Jevrić i dr Momir Đurović

Imajući u vidu značaj koji djelatnost vodosnabdijevanja ima za ukupan kvalitet života stanovništva, posebno s aspekta brige o kontroli kvaliteta vode koja se potrošačima distribuira, a istovremeno, vodeći računa o državnim interesima i dosljednoj primjeni zakonskih propisa koji oblast vodosnabdijevanja regulišu, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, dr Momir Đurović i direktor JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, Goran Jevrić, danas su u prostorijama JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ u Budvi, sklopili Sporazum o saradnji.

Cilj ovog sporazuma, odnosno uspostavljanja zajedničke saradnje, jeste rad na projektima usmjerenim prvenstveno na optimizaciju vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju, a posebno na izradi Programa razvoja vodovodnog sistema do 2030. godine, putem udruženih ekspertskih znanja i naučnih potencijala članova Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, i praktičnih iskustava u oblasti funkcionisanja i upravljanja kompleksnim sistemom kao što je regionalni vodovod, koji posjeduju članovi kolektiva JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

Ove dvije institucije su se usaglasile da svoje kadrovske i materijalne resurse – kroz zajednički dogovorene i koordinisane projekte – stave u funkciju aktivnosti definisanih u Sporazumu o saradnji i time obezbijede punu implementaciju strateških ciljeva u sektoru vodosnabdijevanja.

To, pored ostalog podrazumijeva da se za svaki projekat zajednički pripremi projektni zadatak, imenuju članovi tima za implementaciju i pripremi budžet projekta.

stisak ruke za uspjeh sporazuma

Predsjednik Momir Đurović je u ime CANU iskazao veliko zadovoljstvo što će ova institucija biti u prilici da doprinese razvoju JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ angažujući svoje potencijale kao i saradnike na problemima od vitalnog značaja za razvoj vodovodne infrastrukture, ne samo na Crnogorskom primorju, već i u cijeloj Crnoj Gori.

Istakao je da je posebno svjestan značaja ovog ugovora imajući u vidu napore koje JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ preduzima na planu organizovanja vodovodnih sistema na Crnogorskom primorju, a izražava nadu da će, zahvaljujući zajedničkoj saradnji, tu praksu proširiti i na područje cijele Crne Gore.

Imajući u vidu da je Crna Gora siromašna vodom, da spada u najsiromašnije zemlje vodom za piće u Evropi po glavi stanovnika, izuzetno je važno imati ovakvo preduzeće koje će na racionalan i efikasan način gazdovati vodnim resursima kojima naša zemlja raspolaže.

Kada je riječ o odnosu CANU sa JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, predsjednik Đurović smatra da je isti za svaku pohvalu, bilo kada se radi o direktoru Jevriću ili drugima u JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, te da saradnja ovih dviju institucija predstavlja dobar primjer korelacije nauke i prakse, saradnje koja je u zemljama EU normalna, za nas, nažalost, još uvijek skromna.

Još jednom, predsjednik Đurović je izrazio zahvalnost na preduzetništvu direktora Jevrića, čvrsto uvjeren da će se sa istim uspjehom saradnja nastaviti i u budućnosti kako bi se zajedničkim snagama borili za dalji prosperitet Crne Gore.

Gospodin Jevrić je istakao da je sa posebnim zadovoljstvom potpisao sporazum o zajedničkoj saradnji sa CANU-om, uvjeren da će autoritet i ugled koji ova institucija uživa, na jedan institucionalan način zaokružiti ne samo jubilej RVS, već i izuzetno uspješnu poslovnu 2015. godinu tokom koje je JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ 7.08.2015. godine isporučilo do sada rekordnu količinu vode na dnevnom nivou od 925 l/s, odnosno, 84%, u odnosu na 1.100 l/s, koliko iznosi instalisani kapacitet prve faze RVS, kao i da je danas isporučilo 9.603.278 m3, što predstavlja apsolutni rekord na godišnjem nivou, uz projekciju da će ovo JP zaključno sa krajem 2015. godine isporučiti rekordnih 27.7% kapaciteta izvorišta, što predstavlja povećanje od 100% u odnosu na 2014. godinu kada je isporučeno 14.7%, ili što predstavlja povećanje od 71.2% u odnosu na isporuku vode tokom 2014. godine.

Gospodin Jevrić je takođe iskoristio priliku da izrazi zahvalnost svim poslovnim partnerima, a posebno zaposlenima u JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, na izuzetnoj podršci i predanosti koju su iskazali tokom ljetnjeg perioda, jer bez takvog odnosa cijelog kolektiva, ne bi bilo moguće realizovati ovako uspješnu poslovnu godinu, stoji u šaopštenju koje nam je dostavila

Informativna služba JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]