Crnogorska dijaspora: Podrška Rezoluciji o podršci integraciji Crne Gore u NATO

19
Sredanović, Mandić, Raičević

Mi, crnogorski iseljenici Amerike, Kanade i Australije podržavamo u potpunosti Rezoluciju o podršci integraciji Crne Gore u NATO,  koju je crnogorska Skupstina nedavno usvojila velikom većinom glasova.

Duboko smo ubijeđeni da je evro-atlanska integracija najbolji izbor za našu Domovinu da bi imala trajni mir, stabilnost, bezbijednost i prosperitetniju budućnost svih njenih građana.

To će, nema sumnje, ojačati međunarodni politički položaj Crne Gore i dati impulsa demokratskim procesima i jačanju povjerenja javnosti u državne institucije, koje će se reformisati u skladu sa normama i zakonima Evropske unije.

Članstvom u NATO Crna Gora bi postala dio zajednice naroda, sa višim životnim standardom, razvijenijom demokratijom i snažnijom ekonomijom.

Skrećemo pažnju svim građanima Crne Gore da ne nasijedaju na plitku propagandu o neutralnosti i anti-NATO kampanji, koja nema nikakve veze sa interesima naše države.

To je u svemu samo nastavak aktivnosti onih istih destruktivnih snaga, koje su se zdušno borile protiv obnove crnogorske nezavisnosti i suvereniteta.

Snage koje decenijama uporno djeluju pod okriljem i saradnjom sa SPC na uništenju crnogorskog identiteta i zatiranju svega što je crnogorsko.

Poznato je da se u raseljenju po svijetu nalaze na stotine hiljada crnogorskih iseljenika i njihovih potomaka, ili, kako se to popularno kaže, “Još jedna Crna Gora

“Ogromna većina njih živi u državama koje su već dugo godina članice NATO-a. Svake godine nekoliko stotina miliona dolara pristiže u Crnu Goru, baš od tih iseljenika, koji su u državama NATO-a  našli perspektivnu budućnost i bolji život. A to je nepobitan dokaz i naš najbolji odgovor tim ostrašćenim protivnicima pristupanju NATO-u”,

U ime Udruženja crnogorskih iseljenika Amerike, Kanade i Australije

Blažo Sredanović

Zoran V. Raičević

Mihailo Mandić

19 KOMENTARI

 1. NEĆU EU DA MI ZABRANI DA PEČEM RAKIJU I SADIM RAŠTAN I DA PRAVIM SIR !
  NEĆU NIJEDAN VOJNI PAKT NATO NIKAKO DA NAS DRIBLAJU KAKO OĆE.
  ŽIVIM SKROMNO OD SVOG RADA I DOBRO MI JE.
  NE TREBAJU MI NJIHOVA PRAVILA
  DRŽITE SE VI TAMO U TUĐINI NATA , NE TREBA MI PODRŠKA ZA NEŠTO ŠTO NEĆU.
  OĆU REFERENDUM ZA ULAZAK U NATO.
  VLAST TO MORA DA ČUJE

 2. Dokazani komunisti i njihova djeca vode nas u NATO.
  Groteskno ponasanje dukljanske vlasti i njenih medijskih satelita ne bi zavrijedjivalo ama bas nikakvu paznju ozbiljnog gradjanina da se u svrsi “svenatovske” kampanje ne upotrebljava( kao u gornjem tekstu) govor mrznje prema Mitropoliji crnogorsko primorskoj a samim tim i 60% gradjana koji su njeni vjernici.
  U agresivnoj kampanji NATO pakta ciji je medijski sponzor i radio Skala ne cusmo niti jedan konkretan razlog za pristupanje vojnoj alijansi.Nema tu nikakve analize,finansijskih aspekata,bezbjedonosnih,konkretnih podataka..
  Jasno je da je jedini motiv gospodara Duklje,vracanje dugova zapadnim mentorima za njihove garancije licne bezbjednosti i nedodirljivosti smjene sa vlasti kroz izborni sistem.
  Ovim sitnim propagatorima NATO alijanse svi motivi zavrsavaju sa kakvim radnim mjestom ili polazajem u drustvu uz “gratis” ispoljavanje mrznje prema srpskom narodu i MPC.
  Komunisti koji vladaju Dukljom prikazuju Crkvu kao kriminalnu organizaciju koja djeluje na stetu gradjana,omladine,djece,skole…..tragikomicno….
  Ti isti komunisti su nam svojevremeno branili da imamo rodbinu na zapadu.Ne daj Boze da je ko otisao kod kakve tetke u Ameriku ili Englesku,nakon povratka je imao da popunjava obrasce s komicnim pitanjima o posjeti tom za njih tada “imperijalistickom” zapadu.
  U danasnje vrijeme propagatori samoupravljanja i Bratstva i jedinstva brane NATO kao z(j)enicu oka svoga.
  Groteskno!

  • Bokelju mnogo pricas a nista pametnog da se procita! Komunisti su tamanili gnjide i bilo se dobro ocistilo dok ne izronise ova kriminalna crkvena organizacija sa Sotonom na celu. Pa ne izmisljam ja da je rijec o mafijasima no su sve to rijeci iz srpske stampe: pedofili, zlocinci za svece, vozni park kojeg nemaju ni najbogatiji svjetski tajkuni dok im narod gladuje. Pogledaj Dzombica i njemu slicne kako su zagrizli od trbuha pa do usiju koliko zderu i piju. A nedje procitah da je Sotona kad je bio mlad ponizno ljubio ruku Titu u Argentini pa sad pljuje po njemu. Sram i stid da vas bude. Rekoh vi ste uzrok sto ocemo u NATO jer od vas nas svako cudo moze snaci.

   • Labude,

    Boga mi si u pravu.
    Crkva je kriva za opustosenu drzavnu imovinu,unistena preduzeca,osiromaseni narod.
    Crkva je prodala drzavna preduzeca bivsim kondukterima,crkva je osmislila zakon o eksproprijaciji,crkva je prodala najljepsi dio obale ko zna kome.
    Evo i ja sam za Nato ukoliko zadrze Gvantanamo da saljemo tamo ove sto nam ponesose sve ili da od ostrva Sv.Nikole(Havai) u Budvi naprave Alcatraz.
    A sto se “cuda” koje pominjes tice,sva su nas vec zadesila od ovih sa vlasti.

   • …Kad su ribeli došli-potla 1945 godine na vlast ,samo jednome su u donje-pri moru Škaljare oduzeli nekoliko arića zemlje-zašto? A biće mu-biskajući ga u glavu-našli “uši-of partizano”-bia je “partiđano-bandijera rossa”?

 3. Sjećamo se živo istih migranata-koji su pred referendum(2006) o samostalnosti Crne Gore-tvrdo obećali da će svoja zarađena sredstva-sdušno uložiti u razvoj i prosperitet naše Crne Gore! Dali su iskreno obećanje-koje će po našem ulasku u NATO-realizirati i svu svoju ušteđevinu uložiti u boljitak naše Crne Gore! Ja čvrsto vjerujem i tvrdim-da ako Crnogorci išta imaju-imaju zasigurno RIJEČ-koja je čvršća od ljubavi za Domovinom!

 4. Ako nas svjetski batinaši pozovu u Nato, zna se samo da nas niko neće pitati a da će se na onom mjestu izglasat i ućemo kod tih vragova.
  To je tako i tačka.
  Ne znam što će im propaganda da se narod privoli na to.
  Mene ne bi ubijedili 100 godina da deklamuju. Ali neće pitati, pa ne znam čemu ubijeđivanja
  A vi u dijaspori uživajte kad više volite tamo i batalite se podrški

 5. Pa iskreno govoreci nijesam ni javeliki ljubitelj NATO-a niti bilo koje druge alijanse, ali kad je u pitanju militantnost i okupatorska SPC i sta nas sve moze od nje i njenih tutora snaci nemam drugog izbora. Zato obavezno u NATO!

  • Javlja se potomak-onih koji su oburdali Grob Velikog Njegoša na Lovćenu sičenja 1916 godine-kad su”naše hrabre čete” uz sklopu “kršanske aperacije-Lovćen”>>(kakve nisu preuzimali ni Turci za pet vjekova na ovim prostorima) <<,pod zapovjedništvom gosp.Ritmeistera Vaha zauzele razne pozicije,osvojile Pestin grad i zaplijenile dva topa neprijtljima (Crnoj Gori i Crnogrcima)<?! Ako je vjerovati gosp.Bocunu-da je vako bilo- koji pisaše na ove teme na ovizi Portla 27/06/2015-na temu:"Bokeška mornarica je tkivo grada Kotora"? Nota bene-reka bi "interesantno pozitivno"-da ovaj insanajvan danas "sdušno brani"-neprijatelje svojih predaka?! Da,da isti taj insanajvan javlja se-na Portal Analitiku ,dana 04/01/2015 u 16:41 uru-na temu:"Tvrtko tvrdi pazar"-blaj-blej-blabuuuu:" ..ekad čujem vas zadojene…đe se ponosite Petrovićima kao ti (Jole) ovim tvojim grobom Njegoša-"ZGADI MI SE …"! Ili istoga potomka-na isti Portal 04/04/2015 na temu "Da li je Sv.Vasilija bio Srbin"-on krasno -u stilu povijesničara bla balu blajbuuu:" …Crnogorci su od svih naroda na Balkanu postojali do XIV vijeka…"? Dakle "bili i nestali"-nepostojali do dana današnjega-i za sreću(njegovu?) se pojavili-jopet-i eto ti belaja-za "ljubitelja CG i Crnogoraca" pod istim ni/t/kovom – brani te iste nepostojeće Crnogorce?! Od koga zna li se za ime veljega gospoda boga..?

  • Gospar Labude-dal ste još na pozicijama-istini:”..Da su od svih naroda Balkana-CRNOGORCI narod,koji je postojao do XIV vijeka-što bi se reklo:”nestao breztraga-želje puste prađedovske>>(Portal Analitiak: 04/04/2015-tema:”Da li je Sv.Vasilija bio Srbin”-od autora M.Ćosovića )<<? I drugo-gospon Labude-kakvo vam je zdrastveno stanje-drob? Dal još osjećate mučninu kao ono:na Portal Analitiku:04/01/2015-na temu:"Tvrtko tvrdi pazar"-od autora M.Radojičića-kada ste napisali odprilike i ovo:"…e kad čujem vas zadojene-đe se ponosite Petrovićima kao ti ovim tvojim grobom velikog Njegoša-na Lovćenu.."ZGADIMI SE…"?! Čuvajte zdravlje šjor Labude-pokušajte za jačnje organizma-da konzumirate što više zeleni-prije svega: ČOPLJANA i KOZOLCA-koji će vam da skidaju loj(ka rukom-jezikom)-a povećavaju c r v e n-i l o?

  • Govor mržnje prezirem i doživljavam kao najveće zlo. Na referendumu 2006 sam bio za neyavisnost, iz uvjerenja da će se Braća bolje slagati ako se podijele.
   Nikako mržnja, nikako optuživanje, a doživljavanje Sebe i sebi sličnih kao pravednike.
   Koja niskost i plitkoća !
   Doći će nam EU i Nato glave
   Da smo vrijedni, kao što smo u prosjeku pametni, oni nam ne bi trebali
   Ujedinjeno Hrišćanstvo, uvažavnanje drugih vijera, odbacivanje pro zapanih boleština, od droge pa nadalje …….tome težite dragi, veliki Crnogorci…..Većina vas je jurišala na Konavle. ja sam tada bio izdajnik, vi isti danas mrzite srbe, a oni su za mene uvijek bila i ostala brača.
   U PAMET SE BRAĆO CRNOGORCI !
   PROČITAJTE JOŠ JEDNOM GORSKI VIJENAC
   GAJITE U SRCU LJUBAV, OPROST I UVAŽAVANJE
   NE DOZVOLITE DA VAM ĐAVO UZME DUŠU

  • Bose, napisala si samo dvije rečenice.
   Uspjela si da sa vrlo malo riječi isijavaš prostalukom, vrijeđanjem i zlom.

 6. Pojedoše se ovi protivnici Crne Gore što ste po ko zna koji put dali podršku svojoj državi koja nije njihova jer su oni bruka. Hvala vam dragi naši koji ste uvijek pomagali svoju Crnu Goru a otišli I zbog ovakvih….

  • Milane, Milane………
   Zamisli Milane, ja sam glasao za samostalnu Crnu Goru, a NIKAD ne bi za Nato. Za tebe je podrška državi isto što i biti za Nato !
   A još nešto Milane, imam prijatelje koji se osjećaju srbima i zaista vole Crnu Goru, a oni su, po tebi BRUKA, i ti ZNAš da se oni pojedoše i da su protivnici Crne Gore.
   Teške riječi Milanče, takve misli i stavovi slični tvojima mogli bi izrodit neku puno ružnu budućnost.
   TOLERANTNOST, UVAŽAVANJE…….UČI……….
   A za Nato, neka bude referendum, pa kako većina odluči.
   To su postulati demokratije, a ne vaši uvrijedljivi jezici

 7. NIKAD NATO U OVOM PREDIVNOM ZALIVU !
  DOLJE AMERI , DOLJE RATNI BRODOVI, OVO JE OBALA KAMELIJA I MASLINA
  TU PROPAGANDU PRODAJITE TAMO DJE ZIVITE I NE SOLITE NAM PAMET, DRAGI DIJASPORCI,

  ,,SUNCE OVOG NEBA NAS GRIJE !

  VI STE POD TUDJIM SUNCEM I TOPLO VAM BILO !

  veliki pjesnik bi mi oprostio na parafraziranju, nadam se……….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]