Crnogorski obraz: Izjava Brnabić je drsko miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore

6
Crnogorski obraz
Politikantska i neutemeljena izjava premijerke Brnabić “da se u Crnoj Gori sve češće prekraja istina, odnosno istorijska činjenica” da je sramna Podgorička skupština bila izraz narodne volje, predstavlja drsku, organizovanu političku i propagandnu akciju kontinuiteta miješanja u unutrašnja pitanja jedne države koja je svoju samostalnost obnovila 21. maja 2006, saopšteno je iz NVO Crnogorski obraz.

“Besprizorno i mitomansko „načertanije“ premijerke Brnabić otišlo je toliko daleko da je u jučerašnjoj izjavi njen intelektualni resurs pokazao crnogorskoj javnosti svoju površnost iznošenjem neistinite tvrdnje da Srbija u I svjetskom ratu nije bila okupator Crne Gore, te da se ona, ministar Selaković, čitava Vlada Srbije, a vjeruje i čitava Srbija i polovina Crne Gore slažu s izjavom ambasadora Srbije Vladimira Božovića koji je povodom 102.godine od održavanja nelegitimne i nelegalne Podgoričke skupšine izjavio da ista predstavlja „oslobođenje i slobodnu volju crnogorskog naroda”, navodo se u saopštenju.

Iz NVO Crnogorski obraz podsjećaju da je Podgorička skupština suprotno važećem Ustavu kraljevine Crne Gore održana u magacinu zgrade Duvanskog monopola unutar koje su tzv.“ poslanici“ pod raznim prijetnjama srbijanske vlasti glasali za ujedinjenje Crne Gore sa Srbijom.

“Zgradu Duvanskog monopola opkolile su srbijanske vojne i policijske snage kao znak pritiska i prijeteće opomene u slučaju da se drugačije glasa. Glavnomandujući srpskih militantnih snaga koje su opkolile „skupštinsku zgradu“ bio je načelnik Vrhovne komande crnogorske vojske general Petar Pešić čija je raportna rečenica nakon slavne crnogorske pobjede na Mojkovcu, đe su Crnogorci žrtvovani braneći odstupnicu srbijanskoj vojsci, glasila: „ Rat je završen, crnogorska vojska više ne postoji“”, dodaje se u saopštenju.

Iz NVO Crnogorski obraz kažu i da proglašavanje srbijanskog ambasadora nepoželjnom osobom i njegovo protjerivanje iz Crne Gore nije ishitrena odluka, i ne tiče se samo posljednje Božovićeve izjave već njegovog kontinuiranog mješanja u unutrašnja pitanja naše države, zbog čega je MVP Crne Gore blagovremeno upozoravalo ambasadora Božovića u pet navrata (tri puta pismenim i dva puta usmenim putem) na što se pomenuti ambasador svakoga puta oglušio.

Obraćanje Evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljia da Crna Gora povuče odluku o proćerivanju ambasadora Srbije, kako ističu, nedvosmisleno govori o još jednoj administrativnoj neusklađenosti ili nedovoljnoj obavještenosti komesara Varheljia čije u najmanju ruku bizarne izjave kada je u pitanju odnos prema Crnoj Gori ne iznenađuju, već predstavljaju sporan kontinuitet njegovog oglašavanja „iz tuđe glave“.

“Znaju li Brnabićka i Varhelji zašto i kada je srpska Vlada osnovala:  „Privremeni odbor za ujedinjenje Srbije i Crne Gore“ – Krf; „Crnogorski odbor za narodno ujedinjenje“ – Pariz; Vojni odred „Jadranske trupe“ – formiran od strane Pašića i „Centralni izvršni odbor za ujedinjenje“ . Znaju li Brnabićka i Varhelji zbog čega i kada je osnovan Komitski pokret Crne Gore? Da se brane od „prijatelja i bratskih namjera“ ili da odgovore na okupaciju svoje države i brane njenu samostalnost? Znaju li Brnabićka i Varhelji ko je i zbog čega zatvarao, ubijao, spaljivao, mučio i proganjao crnogorske rodoljube?

Je li to bio bratski čin ljubavi, sloge i oslobođenja Crnogoraca/ki od nekih imaginarnih fašističkih sila koje su ih progonile? Znaju li ovi „licemjerno neupućeni“ zvaničnici Srbije i EU ko je i zbog čega izbrisao ime Crne Gore iz zvaničnog naziva tadašnje države Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca? Znaju li zašto i ko je spaljivao domove crnogorskih suverenista čiji su članovi domaćinstva prije sopstvenog smaknuća morali gledati kako im na kućnom ognjištu gore odojčad u povojima? Vjerujemo da znaju i da su im takvi i slični načini dobro poznati iz II sv.rata, i to baš u sopstvenim državama u kojima su četnički i fašistički pokreti bili itekako prisutni”, pitaju iz NVO Crnogorski obraz.

Oni najoštrije osuđuju izjave premijerke Brnabić i Evropskog komesara Varheljia, smatrajući ih neutemeljenim, politikantskim i ponižavajućim.

6 KOMENTARI

 1. Jordane, dobro su te usendvičili,
  zakuska je počela, dokazolo se da si prevrtalo !
  Izašle činjenice na viđelicu, zalud governavaš indietro, odavno si presta
  odit dreto, a nikako ni da fermaš, nego si se zapleo u sopstvene laži !
  Nisi ni na śednice komiteta tako revnosno odio, kao što se joguniš
  sa izmišljotinama, davno prožvakanih
  i zaboravu tisnutih tvojih ratnih
  odstupanja i putešestvija, po bespućima kmetova!

 2. …ZATO SE U CRNOJ GORI DESILO VELJE ČUDO-OD 1991 -NA OVAMO… DVIJE TREĆINE CRNE GORE OSTALO JE BEZ GLAVE?” OSTAVLILI IH NA KONAVLE I DUBROVNIK-PRI SPAŠAVANJU SERBPSTVA I KOSOVA?…

   • Nauči-zapiši..zlatnim slovima..!!! NIJE “odstupio”-nego napuištio-dezertertirao-na SO Kotor-utekao od srbo crnogorskih-vas-četnika…Jole Drinjak (JEDINI U CRNOJ GORI!)-Sekretar za odbranu opštine kotor-u doba Ministra Odbrane(1991.GODINE-PRVOG STUDENOG!) “Kraljevine-kvartete 4M”OMIR Milošević i MILO(mministar!) Marović”-SVETO SAVCI..”#SPASITELJI SER BPSTVA I KOSOVA NA KONAVLE I DUBROVVIK…!!! NA ZDRAVLJE VAMA KA ŠTO SU NA ISTE “BORBENEP OLOŽAJE “JAHALI SVOJEVREMENO SILNI CAR DUŠAN I PETAR PRVI!)…!!!

    U VEZI SA TIM-PREDLAŽEM TI Klopikane…ZRCALO U RUKE-I PROVJERI ESI LI TO TI U TO TVOJE ZRCALO..KAKO ONO REČE VLADIKA RADE..ZA TEBE.VAS….”MAJMUN SEBE GLEDA U ZRCALO”?!

    • A nisi odstupio, jeli Jole ?
     A što si ka posilni vladanovac po
     Glavatičićima u buržoaska gazdinstva uljega i kod grbljanskih
     buržuja činio logistiku , pa ti si glavni bio, a i ne patišeš po ovim portalima, nije šija nego vrat !
     Kokardiću Jordane, umjesto da si privodio anti- državne elemente
     prije 90ih, ti si sa njima čorbe vario!
     Dakle odstupniče, ošišaj uši i ne
     faflaćunaj ođe !
     Koliko samo izmišljaš i intrigaješ!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]