Crnogorski obraz pita tužilaštvo: Hoće li popovi SPC biti jedina konkursna komisija u CG?

1

Crnogorski obraz je saopštenjem pitao crnogorsko tužilaštvo da li ima ikakvu namjeru da uradi izviđaj i utvrdi o čemu to apostoli rade, nakon što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i ”apostol Micky” raspisalo konkurs, kojim ”poziva zainteresovane koji imaju ”želju i viziju” da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro?”

Iz ove NVO pitaju se i koji će kriterijumi biti za zapošljavanje i da li tu to: ”potvrda od popa SPC da je kandidat kršten i da je redovno bio na litije; potvrda od nadležne službe SPC da je položio ispit izdaje svoje zemlje i svojih najmilijih; potvrda od predvodnika da kandidat ima jaku moć uma da istim može pomjerati brda i planine, podizati i prizemljivati avione; Potvrda od partijskih kolega da je nečiji drug ili drugarica, kum ili kuma, snaha ili svekrva, brat ili sestra, bivša ili aktuelna ljubav.”

Saopštenje NVO Crnogorski obraz prenosimo u cjelosti.

”Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sve zainteresovane koji imaju želju i viziju da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, da do petka dostave svoje biografije. Postavljamo pitanje. Kada je apostolsko ministarstvo i apostol Micky, raspisalo konkurs, kojim poziva zainteresovane koji imaju ”želju i viziju” da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro? Da li nadležno Tužilaštvo Države Crne Gore ima ikakvu namjeru da uradi izviđaj i utvrdi o čemu to apostoli rade?

 

”Imajući na umu važnost, kao i hitnost situacije, a vodeći se načelima jednakih šansi za sve, mertitokratije i transparentnosti, Vlada je otvorena za temeljne razgovore sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije i pratećom vizijom može doprinijeti uspostavljanju i razvoju kompanije ToMontenegro”.

Pošto se žuri apostolima i njihovom Predvodniku, a pogotovu apostolu Micky, pitamo se, da li je ovim nezakonitim pozivom, planirano zapošljavanje po dubini i širini kadrova njihovih koalicionih kolega, a znajući da su već zaposleno osoblje Montenegro erlajnza poslali na biro rada?

”Uslov je i poznavanje engleskog jezika, minimum na nivou B2, dok je nivo C1/C2 dodatna prednost. Poznavanje još jednog stranog jezika i međunarodno radno iskustvo smatraće se dodatnom prednošću. Informacije o dodatnim postignućima i nagradama biće dodatno vrednovane”.

Postavljamo pitanje, da li pored poznavanja stranih jezika, budući kadrovi moraju imati znanje da moćima uma mogu da pomjeraju brda i planine, i da moćima uma mogu da podignu i prizemlje avion ”NOVE TOMONTENEGRO” kompanije i da li će ići na kurseve pomjeranjem brda i planina i podizanje – prizemljenje aviona, kod Predvodnika svemogućeg.

Razgovori sa potencijalnim kandidatima će se obavljati 25. i 26. januara.

Ko će i koje kriterijume prilikom razgovora će koristiti apostol Micky prilikom odabira kandidata i da li potencijalni kandidati moraju imati potvrdu nadležnog popa SPC da se mogu vinuti u nebeske visine?

”Vlada će temeljno razmotriti sve relevantne predloge, primijeniti stroge kriterijume prilikom odabira potencijalnih kandidata i donijeti odluku na sjednici zakazanoj za 28. januar”.

Kriterijumi, kako to gordo zvuči. Koji kriterijumi su u pitanju?

Potvrda od popa SPC da je kandidat kršten i da je redovno bio na litije;

Potvrda od nadležne službe SPC da je položio ispit izdaje svoje zemlje i svojih najmilijih;

Potvrda od Predvodnika da kandidat ima jaku moć uma da istim može pomjerati brda i planine, podizati i prizemljivati avione;

Potvrda od partijskih kolega da je nečiji drug ili drugarica, kum ili kuma, snaha ili svekrva, brat ili sestra, bivša ili aktuelna ljubav.

Pitanja mnogo i sva su diskutabilna.

Šta o tome misle nadležna Tužilaštva?”

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].