Crnogorski pokret: Jesmo li mi volovi?

2
Crnogorski pokret

Državni tužilac, Katarina Padalica, u svom rješenju od 05. aprila 2018. godine, Kt.br. 148/17, odbacuje krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta koju je podnio zbog upoređivanja Crnogoraca sa volovima od strane Rista Radovića, u monaštvu poznatog kao Amfilohije, čime je državno tužilaštvo utvrdilo da mi, Crnogorci, jesmo za poređenje sa volovima. Da ironija bude veća, državno tužilaštvo je otišlo korak dalje i takav izliv uvreda po nacionalnoj osnovi proglasilo „pozivom na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi“? E, pa, Crnogorski pokret državnom tužilaštvu upućuje istovjetan poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi, uz napomenu da su i Amfilohije i državno tužilaštvo u pravu da jesmo volovi kad toliko vremena trpimo u sopstvenoj zemlji da nas ponižavaju razni dijabolični likovi koji su se onkološki nakačili na habitus naroda koji je stvarao i stvorio državu Crnu Goru. Državni tužilac, koji očigledno ima naklonost prema „duhovnim“ porukama Rista Radovića, u svom obrazloženju, sem što u potpunosti ignoriše više nego očiglednu namjeru dotičnog Radovića da svjesno uvrijedi Crnogorce,  iznosi gomilu nesuvislosti koje joj je optuženi  iskazao u svoju odbranu. U takve budalaštine može da povjeruje samo onaj KO SVE VJERUJE Amfilohiju Radoviću. Crnogorsko pravosuđe, kao rak rana crnogorskog saplitanja, po ko zna koji put je poniženo, jer se u njemu ne sudi po zakonima Crne Gore već po ideološkim i nacionalnim matricama.

Svako ko imalo poznaje ličnost Rista Radovića, ko je pratio sve njegove izjave u proteklih tri decenije, i kad su pitanju nacionalni Crnogorci i kad su u pitanju drugi narodi i inovjerci, u sve može da povjeruje samo ne da su riječi Rista Radovića „poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi“! Da u Crnoj Gori tužilaštvo radi svoj posao građanin Risto Radović bi odavno sudski odgovarao za svoje izlive nacionalne mržnje prema Crnogorcima i drugim narodima, kao i pripadnicima drugih vjeroispovjesti i vjerskih organizacija. Rješenje državne tužilaškinje, Katarine Padalice, je ruganje zdravom razumu i Crnogorski pokret se neće pomiriti sa takvom zloupotrebom tužilačke funkcije. Mi ćemo ovaj proces voditi do kraja, tražiti konsenkvence za pomenutu tužilaškinju, jer se ovakvim rješenjem i obrazloženjem pridružila vrijeđanju crnogorske nacije, saglašavajući se da smo kao nacija slični volovima. Tražićemo i zaštitu međunarodnih istanci jer je više nego sramno da se dozvoljava da se u matičnoj državi crnogorskog naroda Crnogorci nazivaju, volovima, kopiladima, nakotom i gomilom sličnih uvreda. Možda je za Vas. g-đo Padalica, Risto Radović zaštićena vrsta, za nas je, a trebalo bi i za državu Crnu Goru, građanin kao svi ostali, za kojeg važe zakoni države Crne Gore kao za sve. Valjda su Vas to učili na pravnom fakultetu?

Svi ćemo podnijeti sud istorije. Iako neki žive u zabludi, neće nikoga stići kletve najvećeg evropskog Antihrista, ali hoće stigma koju će nasljednici mnogih izdajnika Crne Gore nositi za sva vremena. Nikada nije pobijedila mržnja prema otadžbini, niti je moguće pobijediti odanost i ljubav prema njoj. Da je tako pokazuje da je Crna Gora opstala čitav jedan milenijum, iako su njeni otpadnici često priželjkivali njen kraj i bili uporište napada sa strane i zločina prema svojim sunarodnicima.

Srednjevjekovna zatucanost i vjerovanje da najveći evropski Antihrist pośeduje vudu moći opskurni je razlog da se mnogi priklanjaju zlu, saučestvujući u najmračnijoj ideološkoj, ljudskoj i civilizacijskoj šizofreniji, koja je otac najvećih zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, usput izdajući kosti svojih predaka i bacajući se kršima na budućnost svoje đece, kaže se u saopštenju Crnogorskog pokreta dostavljenog Skala radiju.

2 KOMENTARI

  1. E moj Robinsonu Kruso, Riki kontiki leti po šumama i gorama naše zemlje ponosne kao crna čavka pa odmori u svoju limenku i nastavlja tako” Dokle gora zazeleni” ona naravo Lalićeva.

  2. Za gospođu Katarinu Zvijezdu Padalicu čujem prvi, a nadam se i posljednji
    put. Ubjeđen sam da svoje rješenje nije donijela djeleći sa mnom uvjerenje da je Mitropolitova izjava o volovima rođenim na teritoriji Crne gore, a nijesu Crnogorci čisto autobiografska.U to sam još sigurniji kada pročitam obrazloženje riješenja, kojima dodatno pokušava da unizi našu državu i njene institucije.pozivajući se na nacionalnu i vjersku toleranciju, po kojoj je gospodin, čije ime odbijam da napišem, poznat najširoj javnosti.
    Pitam se da li je došlo vrijeme da i nas konačno izda strpljenje ili da se još jednom poistovjetimo sa onom plemenitom životinjom dugih ušiju, koja u Orvelovoj “Životinjskoj farmi” nosi ime “Bendžamin”. U ovoj briljantnoj Orvelovoj satiri Bendžamin je prepoznatljiv po izjavi – magarci dugo žive – koju izgovara u svakoj sumnjivoj situaciji. Da li ćemo mi živjeti dovoljno dugo da vidimo leđa ovoj pošasti?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].