Crnogorski pokret snažno protiv partijskih smjena u Javnom servisu RTV Crna Gora

1
Stevo Vučinić i Slobodan Jovanović

Sa okruglog stola Crnogorskog pokreta

sa okruglog stola

Crnogorski pokret nije partijska organizacija i u ovom trenutku se njegovi članovi bore isključivo za nacionalne interese Crne Gore.

Ako bi neko volio da su u Crnoj Gori sve stranke patriotske, privržene njenoj istoriji, tradiciji, kulturi i da svoje političke bitke vode ekonomskim programima, razvojem pravne države, ljudskih prava i sloboda, to smo mi iz Crnogorskog Pokreta, kazao je na tribini u Kotoru juče Slobodan Jovanović jedan od osnivača ovog pokreta.

Crnogorska današnjica će se izučavati decenijama poslije nas kao primjer provizorijuma od države u kojoj Ustav služi za cijepanje, u kojoj se Ustav derogira kao da je statut mjesne zajednice, u kojoj se ne poštuju zakoni i u kojoj ljudi bez elementarnog političkog i pravnog obrazovanja odlučuju o sudbini zemlje.

Kako inače obajasniti da se suspenduje Ustav, da se suspenduju zakoni i izborna volja građana i pravi bastard od Vlade koja nema ni legitimitet ni legalitet, kazao je Jovanović.

Politički subjekti u Crnoj Gori nikada nijesu postavili pitanje nedovoljnog bavljenja Javnog servisa tim sadržajima, već su umislili da on postoji samo zbog njih i njihovih partijskih saopštenja i međusobnih konfrotacija, ocijenili su iz Crnogorskog pokreta.

Ne treba izgubiti iz vida da se samo prije nekoliko mjeseci po pitanju ulaska Crne Gore u NATO oglasila Ruska duma što je jedna veoma opasna prijetnja po riječima Steva Vučinića.

On je kazao da su usred Saborne crkve u Podgorici “umišljeni predstavnici plemena, potpisali su peticiju protiv ulaska Crne Gore u NATO i tako nas pred civilizovanim svijetom obrukali i predstavili kao plemensko društvo, koje nije dotakla civilizacija.

Vučinić je pozvao sve nacionalne zajednice i njihove političke predstavnike, javne, naučne i kulturne radnike, NVO, na javnu raspravu sa ciljem postizanja neohodnog društvenog konsenzusa o nacionalnim i političkim pitanjima.

Građani Kotora su na tribini  kazali da je neophodno edukovati posebno mlade što je domovina, koliko se voli i koliko se njoj treba predavati.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]