Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta daje podršku svim crnogorskim patriotskim pokretima

1

Crnogorsko Kulturno Društvo iz Toronta kao najstarije Udruženje crnogorskih iseljenika na Sjeverno-Američkom Kontinentu (osnovano 1971. godine) pažljivo prati situaciju u Crnoj Gori, prije svega interese i vrijednosti moderne i nezavisne crnogorske države, za koju su, ističu, dali nemjerljivi doprinos kao dijaspora.

U otvorenom pismu ističu da su uvijek promovisali vrijednosti crnogorskog društva, ističući njegovu prije svega građansku komponentu kao krucijalnu, zalažući se za punu afirmaciju crnogorskog naroda, kao i drugih naroda koji žive u Crnoj Gori.

“Ovom prilikom, Društvo koje je u kontinuitetu više od 50 godina u Kanadi promovisalo crnogorsku naciju, jezik i Crkvu – daje punu podršku svim crnogorskim patriotskim pokretima i podržava svaku aktivnost koja doprinosi jačanju identitetskih pitanja Crne Gore, zajedništva njenih naroda, pravnog sistema, socijalne sigurnosti, odbrambene moći i svakog drugog napredovanja na očuvanju samostalne, nezavisne i evropske Crne Gore. Mi ćemo kao i uvijek biti na braniku naše lijepe domovine”, navode oni.

Pismo potpisuju Zoran V. Raičević, Seadin Dino Kolar, Branislav Vujović, Zoran Kovačević, Miroslav Vukićević, Srđan Vukmirović, Pero Rašović, Marija Selich, Filip Raičković.

1 KOMENTAR

  1. …DA LI U PATRIOCKE POKRETE SE KONTA I “ABlejalica-KONTRAREVOLUCIJA”..SA NAPADIMA-(SA ZEMLJE-MORA- I NEBESA)- NA KONAVLE I DUBROVNIK I DALJE: 1989-1991-1992-1999-2OO6 GODINE?…PREDVOĐENI OVNOM SA ČAKTAROM…KASAPINOM I GROBAROM SA DEDINJA I NJEGOVIM “ČETVOROPREGOM .4M”omirom MILOŠEVIĆEM I Milom MAROVIĆEM”???…”TRI PUT BOG POMAŽE..”?!

    PITAM ZARAD ISTORIJE I ISTORIJSKE ISTINE .I “VALORIZACIJE CRNOGORSKE NACIJE..IZ”DVIJE POLOVINE”…KOJE ČINE SER BPSKO I CRNOGRSKO PORIJEKLO NARODA SA OVIH PROSTORA OD PLANINA PA DO MORA -OD ULCINJA PA DO DEBELOG BREGA-U PASANIM VJEKOVIMA..?!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]